BAT

BAT 2.0 – Behavior Adjustment Training

BAT 2.0 Behavior Adjustment Training

Letterlijk vertaald ‘training voor gedragsaanpassing’.
Dit is een trainingsmethode voor honden die angst, frustratie of agressie laten zien.

Vaak is angst of onzekerheid de onderliggende oorzaak van agressief gedrag en heeft de hond geleerd dat blaffen, grommen of bijten nodig is om de situatie onder controle te houden. Door BAT-training leert de hond dat dit niet nodig is.

BAT is een hond vriendelijke training en is ontwikkeld door Grisha Stewart Meer informatie is te lezen op de site www.grishastewart.com of op onze pagina BAT-Hoe werkt dat?

Voorheen heette de site ‘Empowered Animals’ en ‘Empowered’ wil zeggen dat deze training tot doel heeft het zelfvertrouwen van de hond te vergroten. Door te werken met een langere riem kan de hond zich natuurlijker gedragen en heeft hij meer bewegingsvrijheid. Hierdoor kan hij op een eigen tempo de andere hond, mens of object benaderen en ervaart hij meer controle over de situatie.
De begeleider (en trainer) zorgen hierbij voor een veilige situatie waardoor de hond leert dat hij niets ‘hoeft’ te doen en agressie niet nodig is.

.

Voor meer informatie of vragen over de mogelijkheden kan je vrijblijvend contact opnemen.

BAT instructeur
Yvonne Bonnet – gecertificeerd BAT-instructeur
info @ servcice4dogs.nl
06 29 200 771

.

Meer BAT:

 

12 Comments

 1. Marcel februari 15, 2016

  Hallo, wij hebben een boerenvox van vier jaar en is echt een super lieve hond. Luisterd goed, is slim en leert heel snel nieuwe dingen aan. Ook met kinderen is het een super lieve hond. Zo op het eerste gezicht niets aan de hand dus 🙂 alleen hebben we zo’n anderhalf jaar geleden d’r ooit een weekendje naar de kennel gebracht omdat onze “vaste oppas” op het laatste moment ziek afbelde. Ben toen op internet gaan zoeken en vond het dierenasiel in Amsterdam osdorp op het eerste gezicht wel een geschikte plek om d’r dan daar maar het weekend heen te brengen. Ze hebben een groote buitenspeel plaats en zelfs een zwemvijfer voor honden. Dus daar is ze twee dagen geweest. Ze was erg blij toen we d’r weer ophalden en er was niets vreemds te merken aan d’r…… Tot we d’r gingen uitlaten. Ze bromde naar andere honden en d’r nekharen gingen overeind staan. Dit deed ze trouwens alleen bij vreemde honden die ze niet kon. Honden uit de buurt die ze kent is er niets aan de hand. Dit gegrom en haren overeind begon steeds erger te worden en ook begon ze uit te vallen naar honden met ontblote tanden. Ik vergeet te vertellen dat voor het bewuste wekendje weg ze heel vaak los liep, ze speelde met andere honden en rende elke dag met een bal en gingen we vaak naar het bos waar ze ook los liep. Nu dat ze zo uitviel naar andere honden besloten we d’r niet meer los te laten en gewoon aangelijnd te houden, soms nog op een rustig grasveldje wat gooien met een bal maar zodra er een “vreemde” hond in de verte aankwam moest ik d’r aanlijnen anders vloog ze erop af. Tot dat ik net een keer te laat was en ze dus op een hond die de hoek om kwam afvloog en deze direct aanviel zonder reden of teken. Dit is nu al drie keer gebeurd en we willen graag onze lieve hond terug die lekker speelt en zich weer lekker in d’r vel voelt zitten. We denken dat er in dat weekend in die kennel iets gebeurd is en dat ze misschien wel aangevallen is door een hond en dat ze nu zo angstig is dat ze “de aanval” van een vreemde hond niet afwacht maar dan zelf inzet. Lang verhaal (sorry) maar korte vraag. Is met een training bij jullie dit gedrag af te leren?

  reply
  • Yvonne februari 15, 2016

   Beste Marcel,
   Wat vervelend dat het zo gelopen is na dat weekend. Ze lijkt inderdaad ondertussen geleerd te hebben dat de aanval de beste verdediging is.
   We willen je graag helpen om hier mee aan de slag te gaan. Kan je ons s.v.p. even bellen op 06-18207634? Voor een goed advies over de mogelijkheden hebben we iets meer informatie nodig.
   Met vriendelijke groet, Ruud & Yvonne/Service4Dogs

   reply
 2. Leloe de groot december 23, 2015

  Kunnenjullie iets met een blind geworden hond van 7 jaar? Zij krabt zich erg veel en de dermatoloog denkt dat er zeker een psychische factor aanwezig is, ondanks de aan getoonde allergieën. Vriendelijke groet, leloe de groot

  reply
  • Yvonne december 28, 2015

   Beste Leloe,
   Het zou kunnen dat psychische factoren jeuk veroorzaken of verergeren. Om daar verder iets over te melden hebben we wel iets meer informatie nodig. Zou je contact met ons willen opnemen s.v.p.
   Met vriendelijke groet, Ruud & Yvonne/Service4Dogs

   reply
 3. Margriet augustus 7, 2015

  Mijn kinderen hebben een teefje van 2,5 jaar Toen zij 1 jaar oud was hebben ze haar uit het asiel gehaald. Ze is als vroeg op puppie en geoozaamheidcursussen geweest wat een goed success werd. De hond is vermoedlijk een kruising tussen een Amerikaanse Stafford/pitbull en jachthond, slank maar gespierd en heeft veel energie. Ze wordt voldoende uitgelaten en is een leuke hond voor het gezin.
  Ik heb haar nu te logeren en ze valt katten aan ( raakt min of meer hysterisch),en raakt ook steeds ze opgewonden als zij ze alleen maar ziet. Van eenden em egels is ze ook niet vies dus is het constant oppassen.

  Mijn vraag aan jullie is: Is het nog mogelijk om het jaag- en bijtgedrag vooral naar katten nog te corrigeren en op welke wijze dan?
  Graag hoor ik uw antwoord hier op.
  Met vriendelijke groet,
  Margriet de Jong-Greuter

  reply
  • Yvonne augustus 7, 2015

   Beste Margriet,

   Bij het veranderen van gedrag is het belangrijk te weten waarom een hond dat doet. Een hond die ‘hysterisch’ wordt bij het zien van een kat kan uit angst, agressie of jachtgedrag reageren. Hoe je dat aan kan pakken is voor deze drie gedragingen verschillend. Het corrigeren van het gedrag op zich, zonder de onderliggende motivatie te weten, werkt meestal averechts.
   Als ze heel kort bij je logeert is voorkomen de meest eenvoudige oplossing. Als je het echt wil veranderen dan zouden we het gedrag moeten zien (consult) om je goed advies te kunnen geven. Je kan altijd vrijblijvend bellen met 06 18 20 76 34 voor meer informatie of om te overleggen.

   Met groet,
   Ruud & Yvonne

   reply
 4. wilma mei 30, 2015

  Mijn schoondochter heeft een hond uit Spanje vandaan. Deze heeft ze gehaald via Facebook bij iemand die hem weg wilde doen. Nu weten we dat deze mensen niet alles heeft verteld aan haar. In het begin was de hond aardig . De laatste 2 maanden word hij agressief en bijt vriendjes van haar zoon. Hij gromt tegen mensen enprobeert te bijten. Hij heeft nu zelfs mijn schoondochter gebeten in beide benen omdat ze haar zoon tegen hem wilde beschermen omdat hij haar zoon wilde bijten. Is hier nog wat aan te doen .Ze worden nu echt bang van hem. Ze kan genees meer visite ontvangen en is bang dat hij een kind gaat bijten.

  reply
  • Yvonne mei 30, 2015

   Beste Wilma,
   Dat klinkt als een ernstige situatie. Meestal is daar zeker ‘iets’ aan te doen en daar zou ik niet mee wachten tot hij nog een keer de kinderen of je schoondochter bijt. Vraag haar om contact op te nemen met een (gediplomeerde) honden gedragstherapeut! Of het nu bij ons is, of een andere.
   Vrijblijvend contact opnemen kan altijd.
   Met groet, Yvonne

   reply
 5. Malu Michielsen april 29, 2015

  Goedenavond!
  Ik vroeg mij af of u mij misschien kunt helpen.. Hoe leer ik mijn hond om een open trap op te lopen? Wij wonen 1 hoog maar met een open trap.. Hij is er als de dood voor.. Dichte trappen loopt hij prima (zoals in een flat). als mijn vriend er is tilt hij Benno altijd omhoog maar er zijn wel is momentjes dat hij er niet is en dan moet ik hem naar boven en naar beneden tillen.. Hij weegt inmiddels al bijna 30 kilo en het lukt mij bijna niet meer.. Ik heb al vanalles geprobeerd; met snoepjes of lekkere worstjes lokken, halverwege neergezet, aan de riem naar boven trekken, beneden laten staan.. niks werkt!!! Wij hadden verwacht inmiddels al een andere woning te hebben maar dat laat nog even op zich wachten. Ik ben ten einde raad.. Ik hoop dat u mij kan helpen!!

  Groetjes, Malu Michielsen uit Haarlem

  reply
  • Yvonne april 30, 2015

   Beste Malu,
   Dat is inderdaad onhandig en niet leuk voor jullie en Benno. Er zijn meerdere manieren om traplopen aan te leren, afhankelijk van het gedrag van Benno bij de trap.
   Ik kan zo niet goed inschatten wat er bij de trap gebeurt. Mijn advies is om even contact op te nemen met Ruud (zie contactpagina).
   Met vr. groet, Yvonne

   reply
 6. Koster april 13, 2015

  Wij hebben een dwergpinscher italiaans die sinds kort andere honden aanvalt plus kleine kinderen bijt, hoe leren wij dit af is zindelijk en blijft ook zonder riem naast mij lopen.
  Heeft een chihuha maatje waar ze erg tevreden mee is.

  reply
  • Yvonne april 17, 2015

   Andere honden aanvallen en vooral het bijten van kinderen is ernstig en is niet iets dat je kan negeren of ‘afleren’. In je korte berichtje staat niet genoeg informatie om een antwoord te geven en bij bijten is het belangrijk om te weten waarom ze dat doet. Als dat duidelijk is kan je het gedrag meestal voorkomen en veranderen.
   Ik stel voor dat je telefonisch contact met ons opneemt.

   reply

Leave a Comment