Hersenwerk cursus

//Hersenwerk cursus
Hersenwerk cursus 2018-03-27T16:29:55+00:00

Cursus Hersenwerk voor Honden

Een cursus om eens kennis te maken met het echte Hersenwerk voor Honden. Hersenwerk is zoveel meer dan ‘een beetje snuffelen’. Leer hoe je de hersens van je hond aan het werk kan zetten door hem te laten zoeken en nadenken op zijn eigen niveau.
Ook als je thuis al bezig bent met ‘Hersenwerk’ is deze cursus een aanvulling om jouw hond een stap verder te laten zetten en om inspiratie voor andere spellen en materialen op te doen.

Waarom Hersenwerk?

Hersenwerk kost de hond veel energie en ze vinden het enorm leuk om te doen. Naast de fun-factor is Hersenwerk ook juist geschikt voor ‘drukke honden’, voor als het te warm of te koud buiten is, als je hond moet revalideren en ook een hele goede afleiding voor de knallen tijdens Oud en Nieuw. Daarnaast geeft het je hond meer zelfvertrouwen en kan het ondersteuning bieden in spannende situaties.

Waarom een cursus?

Sommige honden gaan heel snel slopen of lopen weg van de puzzel. Tijdens de cursus leer je de signalen van jouw hond herkennen en krijg je uitleg en handvatten hoe je een puzzel zó kan opbouwen en aanbieden dat jouw hond met focus en plezier aan de slag gaat. Tijdens de cursus leer je welke technieken en materialen aansluiten bij jouw hond en hoe je een onderdeel stap voor stap kan opbouwen.
Na de cursus heb je inzicht hoe je met jouw hond kan hersenwerken en welke materialen je daarvoor kunt gebruiken.

Elke hond verdient Hersenwerk

Zet zijn neus aan het werk en daag hem mentaal uit om oplossingen te zoeken om het voertje te bemachtigen. Hersenwerken is ook samenwerken en dit versterkt de band tussen jullie. Een korte geconcentreerde sessie kost jouw hond zoveel energie dat hij daarna heerlijk en tevreden in slaap valt.

Informatie

  • Voor wie – Hondeneigenaren die samen met hun hond op een leuke manier bezig willen zijn en willen verder willen met Hersenwerk voor honden (maximaal 6 honden).
  • Door wie – Yvonne Bonnet (gedragstherapeut, instructeur en gevorderd begeleider Hersenwerk voor Honden).
  • Plaats – Gedragscentrum voor honden – Service4Dogs, Westkanaalweg 1 H, 2461 EC Ter Aar.
  • Datum, tijd en kosten Zie Agenda

Je kunt je inschrijven door het inschrijfformulier in te vullen en het inschrijfgeld o.v.v. ‘Cursus Hersenwerk + startdatum + je naam’ over te maken naar NL03SNSB0853759863 t.n.v. Service4Dogs.

Na betaling ontvang je een bevestiging per mail en ben je verzekerd van deelname. Lees hier meer over in de voorwaarden.

Kan jouw hond niet zo goed met andere honden omgaan of wil je iets specifieks? Kijk dan bij privé les Hersenwerk voor Honden.