Puppy-cursus

Indoor Puppy-cursus

(zomers koel en in de winter een verwarmde binnenruimte; buiten op het veld bij mooi weer)

Honden kennen verschillende levensfasen. De socialisatiefase is zeer essentieel bij pups. Tot 12-16 weken is het van belang dat jouw puppy korte en vooral goede ervaringen heeft met vreemde honden, mensen, locaties en situaties. Hiermee creëer je een goede basis voor een stabiele pup.

FAQ: Mijn pup is nog niet volledig ingeënt, kan ik wel op cursus komen?
Op hondenuitlaatplaatsen, waar je struikelt over de hondenpoep, loopt je hond het grootste risico op besmetting. Andere honden (en puppy’s) vormen ook een besmettingsrisico, maar bij socialiseren kom je nu eenmaal andere honden tegen. Meestal zijn deze goed ingeent en in onze locatie ligt er geen poep. Besmetting met een ziekte is echter niet helemaal uit te sluiten, maar gelukkig zijn de meeste hondenziektes goed te behandelen. Daarentegen is een onvoldoende of verkeerde socialisatie meestal niet meer helemaal terug te draaien en kan je hond (angst)agressie naar mensen of honden gaan inzetten om de situatie te veranderen (zie ook video onderaan de pagina). Bij het ontbreken van een goede basis heeft jouw hond (en jij) er een hondenleven lang last van.

.

De puppy-cursus bij Service4Dogs is geen standaard cursus. Er is veel individuele aandacht voor jou en je puppy en de unieke combinatie die jullie samen vormen. In de theorieles krijg je uitleg over hondengedrag en hondencommunicatie. Ook tijdens de lessen wordt de nodige aandacht besteed aan waarom je hondje doet wat hij doet en hoe je daarmee om kan gaan. De puppy-lessen bij Service4Dogs zijn vooral gericht op socialisatie en opvoeding. De standaard oefeningen komen natuurlijk ook aan bod, maar je hond hoeft bij ons niet tot op de centimeter recht naast je te zitten (dit wordt wel geëist als je met je hond een G&G-diploma wilt halen bij een andere hondenschool). Wel hebben wij veel onderdelen uit het andere aanbod in de puppy-cursus verwerkt, zoals:
– Detectie voor puppy’s
– Hersenwerk;
– Speuren;
– Balans & Coördinatie
Zo krijgt jouw puppy een goede basis om op te groeien tot stabiele, sociale en blije hond.

Bij slecht weer trainen de pups altijd binnen en er zijn maximaal 6 puppy’s per cursus/instructeur.

Toelichting bij de cursussen per leeftijd van je hond

  • Puppy theorieles
    De Puppy theorieles wordt regelmatig gegeven en kan je ook volgen als je puppy nog niet bij je thuis is. Ook kan je hieraan deelnemen als je (nog) niet weet of je de puppy-cursus bij ons gaat volgen. De theorieles is de eerste les van de Puppy basis-cursus en dus ook ‘los’ te volgen. Bij inschrijving voor de Puppy basis-cursus is de theorieles inbegrepen.
  • Puppy cursus (8 tot 18 weken)
    Tijdens de lessen krijg je veel informatie over puppengedrag en wat je wel of juist niet kan doen met zo’n kleintje. Daarnaast veel uitleg en oefening om je pup een goede start te geven en antwoord op de meest voorkomende vragen: zindelijk maken, wat te doen bij het bijten in handen, etc. Wij raden wel aan zo snel mogelijk de Puppy-theorieles volgen voor meer informatie.
    Naast socialiseren starten we ook met het aanleren van signalen (hierkomen, aandacht vragen) en wandelen zonder trekken. Ook de opvoeding (wat mag hij wel en liever niet) komt aan bod en aspecten uit de dierenartstraining (tandjes laten zien, etc.). Dit alles gebeurt ongedwongen en spelenderwijs. Jouw puppy is tenslotte nog jong en krijgt de ruimte om nog gewoon pup te zijn. Met maximaal 6 pups per cursus is er altijd voldoende aandacht voor jullie en hoef je niet te wachten tot een ander klaar is met een oefening. Daar de kleintjes zich nog niet lang kunnen concentreren is er veel aandacht voor uitleg en theorie afgewisseld met spelenderwijs ervaringen opdoen.
    De Puppy cursus is 8 praktijklessen van 50 min. + 1 theorieles. Bij slecht weer trainen de pups altijd binnen en er zijn maximaal 6 puppy’s per cursus/instructeur. Zo krijgt jouw puppy een goede basis om op te groeien tot stabiele, sociale en blije hond.

Is jouw hond ouder dan 5 maanden? Kijk dan bij de Puber- en vervolgcursus.

Locatie: Gedragscentrum Service4Dogs (trainingshal + veld), Westkanaalweg 2 J  2461 EC  Ter Aar

Startdata cursussen en workshops: Zie Agenda.

Kosten: zie Tarieven

Inschrijven kan via het inschrijfformulier.

Vragen? Bel of mail ons voor overleg en/of informatie.

Vergeet niet binnen 5 werkdagen het inschrijfgeld over te maken o.v.v. ‘Naam cursus + startdatum + jouw naam’ naar NL03SNSB0853759863 t.n.v. Service4Dogs.
De inschrijving is definitief zodra de betaling binnen is (zie ook voorwaarden). Na betaling ontvang je een bevestiging en meer informatie.

.