Puppy start training

Speciaal voor puppy’s

De meeste mensen gaan heel voorzichtig om met hun pas gearriveerde puppy. PuppyUiteraard is zo’n kleintje nog kwetsbaar, maar het is ook de tijd dat ze heel veel en heel snel kunnen leren. Als je wacht met ‘uitleggen’ wat wel en niet mag tot ze een week of 12 zijn dan hebben ze al een aantal dingen geleerd die je liever niet ziet gebeuren (bijv. schoenen kauwen) en doen ze niet wat jij graag wel zou zien (bijv. zindelijkheid).

Pup 2

Rustige socialisatie met een volwassen hond.

.
Op een goede hondenschool kan je direct (met 8 weken) komen voor de puppycursus, maar vaak wordt de uitleg over de lessen verspreid en hoor je in les 5 dat je de zindelijkheidstraining meteen bij aankomst van de puppy had moeten beginnen. Ook het socialiseren met andere honden is van belang en dit hoeft niet persé met andere (drukke of grotere) puppen. Juist van een rustige volwassen hond kunnen ze leren hoe het hoort.

In drie sessies leer je veel over het gedrag van honden en jouw puppy, worden de belangrijkste oefeningen en do’s & dont’s  toegelicht. Hiermee ontvang je veel informatie voor een goede start van je puppy: jong geleerd is oud gedaan.
Naast de praktijk krijg je ook de meest belangrijke theorie in een cursusmap en een puppy-certificaat. Voor de kosten zie tarieven.

NB. Start zo snel mogelijk met een puppy-les. De 3 lessen volgen elkaar snel op (de tijd dringt bij puppy’s) en de spreiding in tijd is maximaal 3 maanden (indien korter niet kan wegens omstandigheden).
Indien je al gebruik hebt gemaakt van het preventie-advies is een verkorte training mogelijk.

 

Voordat je een puppy neemt, kan je vast informatie doorlezen bij het Landelijk Informatiecentrum Gezelschapsdieren, LICG
.
De huisdierenbijsluiter…….De aanschaf van een hond……..Puppy checklist

of een boek over puppy’s lezen..

Een hondenleven lang fysiek en mentaal in balans; (Aanrader!)
Martine Burgers & Sam Turner, 2014

Een hondenleven lang fysiek en mentaal in balans – Elke pup een goede start
Osteopaat Martine Burgers en etholoog/trainer Sam Turner nemen je in deze serie mee in hun visie op het begeleiden van een hond gedurende zijn leven.

Toepols puppywijzerToepoels Puppywijzer; Gwen Baily, 2008

Toepoels Puppywijzer helpt al twaalf jaar lang met groot succes duizenden hondenliefhebbers bij de opvoeding van hun pup tot een lieve, gehoorzame hond. Gwen Bailey heeft dit onmisbare handboek voor de puppybezitter nu grondig herzien op basis van de nieuwste inzichten in het gedrag van de hond. Met haar adviezen kun je je pup goede manieren bijbrengen en zijn vertrouwen positief ontwikkelen. In het boek vind je stappenplannen voor training, socialisatie en het voorkomen van problemen als bijten en knagen.

Een puppy in huisEen puppy in huis; Martin Gaus, 2014

Hoe leer je eigenlijk een puppy buiten plassen? En leren alleen te zijn, hoe gaat dat? Alles wat een pup zo vroeg mogelijk leert is bepalend voor de rest van zijn leven. Daarom is het belangrijk dat bazen en bazinnen niet alleen weten hoe een hond iets leert, maar ook hoe leerprocessen werken. Dit en nog veel meer is te vinden in dit leerzame boek, dat gebaseerd is op jarenlange ervaring met puppytraining. Uiteraard ontbreken ook veilige spelletjes niet. Bijvoorbeeld met kinderen!

 

 

.

.