Wandelen zonder trekken

//Wandelen zonder trekken
Laden Evenementen

Workshop – Lopen met een gespannen lijn is niet alleen vervelend voor de begeleider, maar spanning op de lijn heeft ook effect op het gedrag van je hond. Hoe kunnen jullie samen ontspannen lopen zonder dat je hond alsmaar trekt?

Waarschijnlijk heb je al een aantal dingen geprobeerd, zoals de lijn kort houden of elke keer stil gaan staan als je hond trekt. Het kan ook anders. In deze workshop leer je de lijn hanteren, zodat er nauwelijks meer spanning op staat. Niet alleen prettig voor jouw schouders, maar ook prettiger lopen voor je hond.

Deze workshop is vooral een goede start voor mensen met een puppy, zodat je hond niet leert om te gaan trekken. Ook voor honden die veel energie hebben en voor honden die uitvallen aan de lijn is dit een andere manier van uitlaten.

Deze workshop geeft nog meer resultaat als je ook de lezing ‘Uitvallen aan de riem’ van 8 september hebt gevolgd. Het herkennen van de signalen en de lijnhantering (BAT-manier) zorgen voor een meer ontspannen wandeling. Heb je zowel de lezing als deze workshop gevolgd dan kan je ook deelnemen aan de sociale wandelingen.

Deze workshop is zonder hond.

Inschrijven kan via het inschrijfformulier.