Allemaal thuis – is het nog leuk?

Ik word gek van mijn hond

Je hebt een hond en iedereen is nu (verplicht) veel meer thuis. Dat is voor sommige honden helemaal geen probleem: die vinden het heerlijk en genieten van de extra aandacht. Voor sommige honden is het echter weer teveel van het goede.

Je hond is ongedurig
Nu we een aantal weken thuis zijn komt het meer samen. Zeker als je een druk huishouden hebt en jouw aandacht verdeeld moet worden tussen partner, kinderen, thuiswerken en nog meer dan heb je minder energie en tijd om ook nog iets leuks met de hond te doen of lekker in het park te lopen.

Tip 1:

Hersenwerk

Hersenwerk

Merk je aan je hond dat hij zich verveelt en begint hij op je zenuwen te werken? Kijk of je gewoon wat snoepjes kan verstoppen of zelfs zijn hele maaltijd door de tuin of huis kan verspreiden. Heb je nog tijd en geduld over, dan staan er heel veel leuke dingen op de facebookpagina van Hersenwerk voor honden.

Tip 2:
Je hoeft geen uren te wandelen om je hond (mentaal) moe te maken. Doe eens een snuffelrondje van 20 minuten. Dit houdt in dat je hond overal (waar het veilig kan) mag snuffelen voor zolang als hij wil. Waarschijnlijk ben je na 10 minuten nog niet eens aan het eind van de straat en dan moet je nog terug. Die 20 minuten snuffelen is voor een hond mentaal net zo vermoeiend als een uur doorstappen. Saai? Combineer het eventueel met ‘de Berenjacht’ in de buurt, dan ben je zelf ook na 20 minuten mentaal moe ;-).

Je hond is nog steeds ongedurig
Je hond blijft rondlopen, aandacht vragen en laat je niet met rust. Met ‘ineens’ iedereen thuis krijgt hij veel meer indrukken en prikkels dan dat iedereen naar school en/of werk was. Heeft je hond grote pupillen, hijgt, gaat liggen en staat meteen weer op? Waarschijnlijk kan hij zelf zijn rust nu even niet vinden. Help je hond door een rustmoment voor hem te regelen (middagslaapje).
Zorg voor een veilige plek die uit de looproute ligt en geef hem daar eventueel iets om op te kauwen. Je zult zien dat hij daarna blijft liggen en toegeeft aan de vermoeidheid. Niet? Help dan iets nadrukkelijker door hem eventueel in een andere kamer of in de bench te doen voor een uurtje.

Je hond blaft naar alles wat voorbij loopt
Iedereen is het zat om thuis te zitten. Nu ook het weer beter wordt , komen de mensen (en honden) weer én vaker naar buiten. Heb je een hond die blaft naar alles wat langs het raam of de tuin voorbij komt en ben je er klaar mee? Download dan de gratis tips om het blaffen aan te pakken. Met deze (trainings)tips zal het blaffen snel verminderen of helemaal stoppen.

Meld je nu aan voor regelmatige tips en adviezen per e-mail om (weer) te genieten van jouw hond. Je ontvangt dan direct ook mijn gratis 10 tips voor als jouw hond blaft naar voorbijgangers.

Heel veel succes met oefenen!

 


Ja, ik wil ook graag de
10 tips ontvangen

 

 

dit veld niet invullen s.v.p.