Hoe gaat het nu met Baco?

Dat was onze vraag en we (Service4Dogs) kregen een volledig review/verslag.
Baco heeft nu een gouden plek en gaat helemaal goed!

Eind 2017 stonden we voor de keuze om Baco (een Amerikaanse Bulldog x Pitbull van 40 kg) over te nemen van de vorige eigenaren. De vorige eigenaren hadden vanwege persoonlijke omstandigheden niet voldoende tijd om Baco de beweging te geven die hij nodig heeft. Aan liefde ontbrak het zeker niet. Baco was een drukke onzekere hond die weinig beweging kreeg. Dat resulteerde in gedrag als springen en happen. Baco is blij ei met veel energie.

Voordat we definitief de keuze maakte om Baco over te nemen, wilde ik eerst advies van een deskundige. Via hondenschool Happy2gether kwamen we bij Service4dogs terecht.
Service4dogs heeft een observatie gedaan en daarbij een verslag geschreven over Baco met een advies. Het verslag van Service4dogs bevestigde mijn gevoel over Baco en bevestigde wat ik zelf aan Baco zag. Het belangrijkste uit het advies vond ik “positief opvoeden”.

Baco is inmiddels ruim 3,5 jaar en woont alweer bijna 2 jaar bij ons. Het is een ontzettend lief blij ei.
Waar hij los mag lopen, kan hij los. Hij kan met elke hond overweg. En als de andere hond hem niet leuk vind, dan gaat nu Baco weg. Wij hebben vrienden die doodsbang waren voor met name grote honden. Door Baco zijn zij over hun angst heen. Als zij langs komen, wordt eerst Baco begroet en geknuffeld. Hoe leuk is dat.

Het heeft best wat tijd en energie gekost. Duidelijk en consequent zijn is de key, dat is nog belangrijker dan bij kinderen. Baco weet precies wat hij wel mag en niet mag. Iedereen die Baco kent, vindt hem geweldig. Mensen roepen hem al van ver. Ik heb het stappenplan nog een keer gelezen en vond het fijn dat wat mijn kijk was op Baco werd bevestigd. Ik kan Baco nu goed lezen en ook de stress-signalen. Wij zorgen er voor dat Baco niet wordt overprikkeld, dus ik kan hem op tijd rust geven of een rustige omgeving bieden. Of geef hem 1-op-1 aandacht.
Ik heb altijd beloninkjes bij mij. Op het moment dat ik Baco moet afleiden dan trek ik eerst zijn aandacht door hem te roepen en meestal gaat dat prima. Het komt nog maar sporadisch voor dat ik wat voertjes op de grond strooi en zeg dat Baco ze moet gaan zoeken. Het komt eerder voor dat ik het zoekspelletje buiten doe. Opspringen doet Baco bijna nooit meer. De keren dat het gebeurd is als iemand heel erg enthousiast is en met armen gaat zwaaien (en dat bedoel ik overdreven).
Baco heeft een Kong en een grote snuffelmat. Soms doe ik wat zoekspelletjes met bijvoorbeeld kunststof bekertjes. Baco heeft een eigen bed en hij heeft een kleedje (droogloopmat, want die vindt hij lekker liggen). Als Baco even op een eigen plek moet liggen, dan verwijs ik hem naar zijn bed of zijn kleedje. Soms gaat hij buiten midden op straat liggen, wat niet handig is. Ik leg dan zijn kleedje op een plek op ons buiten terras aan de voorkant. Daar gaat hij dan keurig op liggen.

Al met al is Baco nu een geweldige hond en helemaal op zijn plek bij ons.”

Wendy, Hillegom