BAT-cursus / BAT-trainingUitvallende hond

[Binnenkort start de online cursus (juni). Like onze facebookpagina en/of schijf je in voor de Tips & Advies onderaan deze pagina, dan weet je het als eerste.]

Herken je dit?

 • Je hond hangt blaffend en grommend in de riem als je een andere hond tegenkomt
 • Je moet constant opletten tijdens de wandeling met je hond of er iets aan gaat komen en je zet je vast schrap voor de confrontatie
 • Of misschien hangt je hond piepend in de riem en wil juist acuut naar huis?
 • Je staat bij nacht en ontij op om andere honden te ontwijken vanwege het gedrag van je hond
 • Het vertrouwen in je hond is weg en je ziet er tegen op om hem uit te laten
 • Je wil en kan dit niet nog jaren zo doen.

Er kunnen verschillende redenen (oorzaken) zijn waarom je hond blaft en/of uitvalt naar andere honden. Als je weet waarom je hond dit doet, dan kan je beginnen met het veranderen. Elke oorzaak heeft een andere aanpak nodig.
Dan helpt het niet om te zeggen ‘Het is oké’ of om hem gerust te stellen. Ook er naar toe lopen om te laten zien dat het een lieve hond is, is geen goed idee en maakt het meestal nog erger.

Hoe zou  het zijn als:

 • Je niet elke keer verrast wordt door het gedrag van je hond
 • Het uitlaten weer een ontspannen bezigheid wordt i.p.v. een stressmoment
 • Geen last meer hebt van je schouders of rug doordat hij niet meer onverwacht vooruit springt
 • Geen onmacht meer voelt, omdat je weet wat je kan doen
 • Je nog vele jaren ontspannen kan genieten van je hond.

Hoe nu verder?

Tot nu toe heeft je hond succes gehad met zijn gedrag: het ‘enge’ gaat weg als hij blaft of uitvalt. Met BAT gaat je hond ervaren en leren dat hij een keuze heeft om zelf weg te gaan uit situaties die hij spannend vindt. Hij ‘hoeft’ er niets meer mee te doen. Lees ook de belevenissen van een cursist in haar blog.
Dat klinkt eenvoudig, maar gaat niet vanzelf. Het begint met het goed leren lezen van de lichaamstaal van je hond, een nieuwe manier om de lijn te hanteren én een gecontroleerde trainingssituatie waardoor je hond weinig tot geen stress meer ervaart als hij een andere hond ziet.

Aan het einde van dit traject:

 • Zie je de signalen van je hond en zijn gedrag wordt voor jou voorspelbaar
 • Begrijp je wat er omgaat in je hond en kun je bijtijds ‘bijsturen’
 • Heb je inzicht in hondengedrag en hoe een hond leert
 • Weet je welke stappen je kan volgen om het gedrag te voorkomen (incl. BAT-effect)
 • Durf je de deur weer uit met je hond
 • Minder stress voor jou als het bijna uitlaattijd is
 • Kan je weer ontspannen genieten van je hond

Je leert je hond ook in het dagelijks leven te lezen en hem zo min mogelijk stress te laten ervaren door spannende situaties op zijn ‘aangeven’ te verminderen of te vermijden. Je hond ervaart zo meer controle en krijgt meer zelfvertrouwen. Hierdoor zal hij ook minder snel ‘in de verdediging’ schieten en kan de afstand met andere honden in stappen steeds kleiner gemaakt worden.
Gedurende de BAT-training kan je vragen stellen in een afgeschermde online (facebook)groep. Ook na de cursus kan je vragen stellen en meelezen in een grotere facebookgroep voor alle ex BAT-cursisten (> 200 leden).

Ja, ik wil zonder stress de hond uitlaten

.

Investering

Bij de ‘BAT-cursus’ vragen we van jou de tijd en inzet om het traject uit te voeren. De cursus wordt binnenkort in meerdere varianten aangeboden.
Sommige dierverzekeringen vergoeden (gedeeltelijk) de BAT-training als gedragstherapie. Kijk bij de SPPD of jouw verzekering erbij staat en informeer vooraf bij je verzekeraar wat de voorwaarden zijn.

.

Testimonials

Britt met Viking (Kruising)
BAT cursus gevolgd voor mijn uitvallende hond. goede begeleiding, doordat de groep klein is, is het ook persoonlijk wat erg fijn is. Ik loop een stuk makkelijker buiten met mijn hond nu, begrijp mijn hond beter en kan zijn lichaamstaal beter aflezen. echt een eye opener en ik raad dan ook iedereen (met een uitvallende hond) aan, om deel te nemen aan deze cursus. Yvonne en Ruud zijn zeer professionele trainers die weten wat ze doen. alles gaat op de positieve manier en op de manier zoals de hond het graag zelf wil en dat vond ik erg fijn aan de cursus. Mijn hond voelt zich een stuk relaxter buiten. We zijn er nog niet maar na 6 lessen heb ik al bijna geen uitvallende hond meer! Helemaal top!

Astrid met Rocky (Border Collie)
Yvonne en Ruud bedankt voor jullie professionele begeleiding tijdens de BAT cursus. We hebben heel veel van jullie geleerd! Wij zijn daar erg blij mee en onze Rocky ook. Want wat moet het fijn zijn voor een hond als je merkt dat je baasjes je steeds beter gaan begrijpen en dat ze je op straat kunnen helpen als je alles toch wel heeeel erg spannend vindt. Dus dank namens ons drietjes!

Dineke met Zusje (Kruising Cane Corso)
Wat een geweldige BAT cursus heb ik gehad. Moet nog wel een heleboel in de praktijk leren,door het BAT principe tot te passen, maar de basis is gelegd door Yvonne en Ruud !!! Nu is het aan mij en Zusje om daar iets positiefs mee te gaan doen.

Ja, ik wil ook zonder stress de hond uitlaten
   Liever geen uitgebreide cursus? Kijk dan bij het privé-traject ‘Meer ontspannen uitlaten‘.

VOORWAARDEN m.b.t. deelname aan de BAT-traning (S.v.p. doorlezen vóór het inschrijven!)

Definitieve inschrijving is op volgorde van betaling en vol is vol. Na betaling ontvang je een bevestiging per mail en ben je verzekerd van deelname.

Veel gestelde vragen

Wanneer start de BAT-cursus?
In de agenda staan de cursussen en de data. De huidige vorm start nog 1 x op 11 mei.

Wat zit er in de BAT-cursus?BAT - Stress en ondersteuning
Tijdens de BAT-training komen de volgende onderwerpen aan bod:
– Herkennen van de signalen van je hond
– Oefenen met de lange lijn
– De theorie achter BAT
– Deelnemen aan set-ups met je eigen hond
– Oefenen wat je kan doen als je even geen kant op kan bij de dagelijkse wandeling (survival technieken)
– Leren door te kijken naar de honden van de andere deelnemers d.m.v. video’s. De video’s worden gedeeld in de groep. Op dit moment houden we de corona-regels aan en is er 1 gedragstherapeut per persoon/hond op gepaste afstand. Aan de overkant van het veld is er dan ook 1 gedragstherapeut per persoon/hond. De set-ups worden ingeroosterd en de routing is zó dat er geen cursisten bij elkaar komen. De theorie wordt (live online) op een avond gegeven en daarbij ook de mogelijkheid tot het stellen van vragen.

Kan ik ook even bellen voor wat gratis tips?
Vooraf bellen kan altijd, maar alle tips heb je waarschijnlijk al geprobeerd. Algemene tips sluiten meestal niet aan bij specifiek gedrag en daarmee ben je niet geholpen.
Zolang de oorzaak en context niet helder is, blijft het vaak bij ‘dingen proberen’ en wordt het probleem niet opgelost. Een samenhangend advies dat aansluit bij jullie geeft een beter resultaat.

Kan je resultaat garanderen?
Ja en nee. We garanderen dat je sowieso verbetering gaat zien. Goed resultaat is afhankelijk van de (consequente) inzet van jou/jullie en wat je als doel voor ogen hebt. Als jouw hond al jaren bepaald gedrag vertoond is dat  niet altijd binnen een week helemaal opgelost. We hebben goede resultaten, ook bij problemen die al langer spelen, en de situatie kan alleen maar verbeteren.
Niets doen maakt het vaak niet beter en vaak verslechterd de situatie alleen maar.

Ja, ik wil vanaf nu zonder stress de hond uitlaten
   Liever geen uitgebreide cursus? Kijk dan bij het traject ‘Meer ontspannen uitlaten‘.

Kijk voor meer veel gestelde vragen ook op FAQ over BAT en de algemene FAQ pagina.

Voor meer informatie of andere vragen kan je vrijblijvend contact opnemen.

BAT-instructeurYvonne Bonnet – gecertificeerd BAT-instructeur
info @ servcice4dogs.nl
0629200771