Individuele training BAT 2.0

  • Kies voor de individuele training als de BAT-cursus echt niet kan. De cursus heeft meer contacturen en ook het leren van anderen vervalt bij de individuele training.

BAT Flowchart
Bij een BAT-training is het belangrijk dat duidelijk is waarom de hond doet wat hij doet. Bij veel oorzaken kan BAT de oplossing zijn, maar soms is een andere trainingsmethode beter om het gedrag te veranderen. Voorafgaand aan de BAT-trainingen is een BAT-Assessment/intake noodzakelijk.

Vooraf vul je een lijst met vragen in en ter plekke bespreken we het probleem en bekijken we óf en hoe BAT ingezet kan worden. Indien mogelijk gaan we kort naar buiten met je hond om te bepalen waar je hond precies op reageert en op welke afstand.
Tijdens de intake krijg je een stoomcursus ‘herkennen hondengedrag en -communicatie’, uitleg over BAT 2.0 en worden de beginselen van het hanteren van de lijn geoefend. (ca. 2 uur).
Huiswerk: thuis (binnen) oefenen met de lijn en leren kijken naar je hond (communicatie en stress-signalen). Daarna volgt 2a óf 2b.

Afhankelijk van de reactie-afstand van je hond vindt deze wandeling plaats op een plek waar geen andere honden/prikkels te dichtbij zijn. In ieder geval moet de omgeving voorspelbaar zijn (dus niet in een losloop gebied, maar bijvoorbeeld een industrieterrein bij jou in de buurt).
Tijdens een korte wandeling met je hond oefenen met het hanteren van de lijn in diverse situaties en het herkennen van de signalen van je hond. Bij deze wandeling krijg je uitleg over de signalen en leer je te kijken vanuit het perspectief van je hond. Bij de tweede oefening/set-up hanteer je lijn nu volgens de BAT-methode en kan je je hond vloeiend ‘lezen’. Op een bepaalde afstand staat een helper met een andere hond en kan je jouw hond laten leren en ervaren dat hij zelf in controle is van de afstand.
Per keer is je hond max. 20 minuten buiten; met voor- en nabespreking (ca. 2 x 50 min).

Tijdens de eerste set-up met je hond oefenen met het hanteren van de lijn in diverse situaties en het herkennen van de signalen van je hond. Je krijgt meer uitleg over de signalen en je leert te kijken vanuit het perspectief van jou hond. Bij de tweede set-up hanteer je lijn nu volgens de BAT-methode en kan je je hond vloeiend ‘lezen’.
Tijdens de gecontroleerde situatie komen alle oefeningen tot nu samen. Op de bepaalde afstand staat een helper met een andere hond en kan je jouw hond laten leren en ervaren dat hij zelf in controle is van de afstand. Tijdens de set-up op deze locatie is alles voorspelbaar en kan je hond grote vooruitgang laten zien. Twee set-ups waarbij je hond max. 20 minuten op het veld is; met voor- en nabespreking (ca. 2 x 50 min).

Zowel de assesment als de 2 vervolgsessies dienen binnen 3 maanden gevolgd te worden.

Intake/training + 2 set-ups:  € 295,-  incl. 21% BTW, excl. reiskosten*
Vervolg privé set-up bij jou in de buurt: € 70,- incl. 21% BTW, excl. reiskosten (45 min. incl. nabespreking).

*Reiskosten: Voor de reiskosten wordt  € 0,30 per gereden km. in rekening gebracht en berekend vanaf 2014 CJ Haarlem, respectievelijk vanaf 2461 EC Ter Aar. Afhankelijk van waar wij zijn die dag.
Indien de reistijd meer dan een half uur is, worden in overleg extra kosten in rekening gebracht. Eventuele parkeerkosten worden in rekening gebracht.

Na de BAT-training is er soms nog behoefte om verder te oefenen of de puntjes op de i te zetten.

Kijk voor de mogelijkheden op de BAT Vervolg pagina