BAT-Lezing online ‘Uitvallen aan de lijn’

Meer ontspannen je hond uitlaten? Na deze video kan je het meteen toepassen.

Heb je een hond die blaft en uitvalt aan de lijn naar andere honden of bijv. onbekende mensen? Dan is deze video een goede start om het gedrag te begrijpen.

Je dacht rustig samen te kunnen wandelen en dan plots hangt jouw hond in de lijn, blaffend, grommend, compleet over zijn/haar toeren. Het lijkt totaal uit het niets te komen. Uitvallen aan de riem komt vaak voor en is meestal door diverse oorzaken zo ‘gegroeid’. Vaak is angst of onzekerheid de onderliggende oorzaak van agressief gedrag en heeft je hond geleerd dat blaffen, grommen of bijten nodig is om de situatie onder controle te houden. Door BAT leert je hond dat dit niet nodig is; BAT staat voor Behavior Adjustment Training. Letterlijk vertaald ‘training voor gedragsaanpassing’. Dit is een trainingsmethode voor honden die angst, frustratie of agressie laten zien.

In deze video komen de volgende onderwerpen aan bod:
– Waarom valt een hond uit?
– Wat vertelt je hond? Herkennen van lichaamstaal.
– Wat is BAT? Waarom werkt BAT zo goed?
– Wat kan ik doen tijdens het ‘gewone’ uitlaten?

Na deze video kan je zelf gaan oefenen met het herkennen van de lichaamstaal (en stress-signalen) van jouw hond en heb je inzicht in de BAT-methode. Hierdoor wordt jouw hond voorspelbaar en kan je meer doen om de situatie te voorkomen. Deze video is voor een aantal mensen voldoende om rustiger je hond uit te laten. Wil je meer leren over hondengedrag en -communicatie, de lijnhantering en BAT stap voor stap toepassen bij je hond? Kies dan voor de volledige BAT-cursus.

Ja, ik wil graag rustiger over straat lopen en bestel de video voor € 27,-

.

Na de bestelling ontvang je een bevestiging en de link om te registreren voor het bekijken van de video. De video en hand-outs blijven 1 jaar beschikbaar om terug te kijken.
Na registratie kan je de volgende keer hier inloggen om alles nogmaals te bekijken.
PS. Als je al de mail Tips & Advies ontvangt, geeft het systeem aan dat jouw email-adres al bestaat. Klik bij het inloggen dan op de link ‘Wachtwoord vergeten’ en log in met dat email-adres en het nieuwe wachtwoord.

 

BAT-instructeur

Heb je nog vragen? Mail naar info@service4dogs.nl

Veel succes met oefenen!

Yvonne Bonnet

 

Wil je op de hoogte blijven? Like ons op facebook