Lezing ‘Uitvallen aan de lijn’ (met BAT-info)

Zaterdag 26 januari om 14.00 uur in Ter Aar

Heb je een hond die blaft en uitvalt aan de lijn naar andere honden of bijv. onbekende mensen? Dan is deze lezing een goede start om het gedrag te begrijpen.

Je dacht rustig samen te kunnen wandelen en dan plots hangt jouw hond in de lijn, blaffend, grommend, compleet over zijn/haar toeren. Het lijkt totaal uit het niets te komen.

Uitvallen aan de riem komt vaak voor en is meestal door diverse oorzaken zo ‘gegroeid’. Vaak is angst of onzekerheid de onderliggende oorzaak van agressief gedrag en heeft je hond geleerd dat blaffen, grommen of bijten nodig is om de situatie onder controle te houden.
Door BAT leert je hond dat dit niet nodig is; BAT staat voor Behavior Adjustment Training. Letterlijk vertaald ‘training voor gedragsaanpassing’. Dit is een trainingsmethode voor honden die angst, frustratie of agressie laten zien.

Tijdens de lezing komen de volgende onderwerpen aan bod:
– Waarom valt een hond uit?
– Wat vertelt je hond? Herkennen van lichaamstaal.
– Wat is BAT? Waarom werkt BAT zo goed?
– Wat kan ik doen tijdens het ‘gewone’ uitlaten?

Na de lezing kan je zelf gaan oefenen met het herkennen van de lichaamstaal (stress-signalen) van je eigen hond en heb je inzicht in de theorie van de BAT-methode.
Deze lezing is zonder honden.

Voor wie – Hondeneigenaren die weer rustiger over straat willen en inzicht zoeken in oorzaak, gevolg en mogelijke oplossingen.
Door wie – Yvonne Bonnet (gedragstherapeut en gecertificeerd BAT-instructeur, CBATI).

  • Datum – Zaterdag 26 januari 2019
    Plaats
    – Hondencentrum Service4Dogs, Westkanaalweg 1H, 2461 EC Ter Aar
    Tijd – Van 14.00 tot 16.30 uur. Locatie open vanaf 13.45 uur.

Kosten – € 29,- per persoon, inclusief 21% BTW, koffie/thee en handouts. De tweede persoon op hetzelfde (factuur)adres ontvangt een korting van 5 euro betaald dan € 24,- (aangeven op inschrijfformulier).

Inschrijven
Je kunt je inschrijven door het inschrijfformulier in te vullen en het inschrijfgeld o.v.v. ‘Lezing + startdatum + je naam’ over te maken naar NL03SNSB0853759863 t.n.v. Service4Dogs.

Na betaling ontvang je een bevestiging per mail en ben je verzekerd van deelname. Lees hier meer over in de voorwaarden.

Heb je nog vragen?
Mail naar info@service4dogs.nl

Tot ziens bij de lezing!

Wil je op de hoogte blijven? Like ons op facebook.