Voorwaarden deelname aan de BAT-cursus

 • Aanmelden voor de cursus kan alleen door het versturen van het inschrijfformulier.
  Je partner of vaste verzorger kan indien gewenst ook deelnemen. Geef dit dan duidelijk aan op het inschrijfformulier door bij het vakje ‘Naam 2’ ook de volledige naam in te vullen
 • Pas ná ontvangst van de betaling ben je van deelname verzekerd.
 • Na betaling ontvang je per mail de bevestiging.
 • De eerste dag is een theorie-les. Deze les is verplicht te volgen vóórdat je de rest van de cursus kan bijwonen. Kan je niet de eerste dag? Overleg even of je deze les bij een eerdere cursus kan volgen. Deelname zonder theoriebasis is niet mogelijk.

Voorwaarden m.b.t. je hond
BAT is gebaseerd op het verlagen van stress bij je hond. Daarom kan je alleen meedoen als:

 • Je hond niet volledig gestresst wordt van de autorit naar de locatie.
 • Je hond rustig in de auto kan blijven als de andere honden op het veld bezig zijn en jouw hond even niet.
 • NB. Als je hond niet alleen kan zijn, mag er wel iemand bij hem/haar in de auto blijven wachten.
  (Bij warm weer zoeken we naar een alternatief: bijv. in de schaduw of de auto in de hal.)

Veiligheid
Bij de BAT-cursus staat de veiligheid voorop. Wij gaan er van uit dat:

 • Je vooraf controleert dat de lijn en het tuig in goede staat zijn en berekend op het gewicht van je hond.
 • Je hond blijft tijdens de gehele cursus aan de (lange) lijn.
 • Je kan je hond onder controle houden (op één plek blijven staan) als je hond plotseling een andere kant op gaat.

Controle en voorspelbaarheid
Tijdens de cursus proberen wij ervoor te zorgen dat er zo min mogelijk prikkels zijn voor je hond. Dit houdt in dat alleen de cursisten op het veld aanwezig zijn. Niet ingeschreven partners, kinderen of je andere honden kunnen helaas niet mee (ook niet buiten het veld staan kijken!).

Als een van bovenstaande voorwaarden een probleem is, neem dan vooraf even contact met ons op om te overleggen over een oplossing.

Wachtlijst
Het aantal plaatsen is beperkt en de inschrijvingen worden definitief genoteerd na betaling. Indien het maximaal aantal deelnemers is bereikt, kun je indien gewenst op een wachtlijst geplaatst worden. Mocht iemand annuleren, dan maak je alsnog kans op deelname.

Annuleren
Bij annulering wordt € 25,- administratiekosten in rekening gebracht. Bij annulering binnen 14 dagen voor de cursusaanvang wordt 50% van de deelnamekosten terugbetaald. Na de start van de cursus wordt geen restitutie van de deelnamekosten gedaan.
Annuleringen dienen per mail gedaan te worden. Het wegblijven of mondeling opzeggen van de cursus wordt niet genoteerd als annulering. De cursist blijft het volledige cursusgeld verschuldigd.

Wat als Service4Dogs annuleert?
Indien Service4Dogs om welke reden dan ook (bijv. ziekte of extreme weersomstandigheden) een dag moet annuleren, dan wordt deze dag op een andere datum ingehaald.
De cursus gaat door bij minimaal 4 deelnemers. Indien er onvoldoende inschrijvingen zijn om de cursus door te laten gaan, ontvangen de cursisten hierover bericht. De cursist kan aangeven of hij/zij deel wil nemen aan de eerstvolgende cursus óf het inschrijfgeld retour wil ontvangen.

.