Binnen én Buiten zonder stress

Je hond is buiten reactief én ook wel naar bezoek. Of kan niet alleen zijn én blaft buiten naar honden. Of blaft de hele dag naar voorbijgangers of in de tuin én reageert binnen op elk geluid.

Herken je een van de volgende dingen?

 • In plaats van dat jouw hond meedraait in het dagelijks leven, ben je meer bezig je leven in te richten om de hond heen
 • Je moet constant opletten tijdens de wandeling met je hond of er iets aan gaat komen en je zet je vast schrap voor de confrontatie
 • Je hond gaat blaffen als hij alleen is, maar meenemen is ook  geen optie omdat hij blaft naar onbekende mensen
 • Je wordt kriegelig van je hond die de hele dag alert is en reageert op elk geluid en beweging
 • Je weet niet meer wat je nog meer kan doen en je wil zo graag dat je hond het goed heeft
 • Het vertrouwen in je hond is weg en je wil en kan dit niet nog jaren zo doen.

Er kunnen verschillende redenen (oorzaken) zijn waarom je hond doet wat hij/zij nu doet. Als je weet waarom je hond dit doet, dan kan je beginnen met het veranderen. Elke oorzaak heeft een andere aanpak nodig.

Hoe zou  het zijn als:

 • Je niet elke keer verrast wordt door het gedrag van je hond
 • Het uitlaten weer een ontspannen bezigheid wordt i.p.v. een stressmoment
 • Je niet meer in paniek hoeft te raken als de bel gaat
 • Je spontaan kan weggaan zonder oppas te regelen en je weet dat je hond dat aankan
 • Je rustig met bezoek kan praten en genieten van hun aanwezigheid
 • Geen onmacht meer voelt, omdat je weet wat je kan doen
 • Je nog vele jaren ontspannen kan genieten van je hond.

Hoe nu verder?

Je hebt een hele lieve hond, maar hierbij weet je even niet meer wat te doen. Voertje geven werkt niet, korte lijn werkt niet, corrigeren werkt niet, stem verheffen werkt niet. Ook geruststellen of zeggen dat ‘het oké is’ werk niet. Wat dan wel?

Hou op met dingen proberen die anderen zeggen of die je gevonden hebt op internet. Als het had gewerkt was het probleem nu opgelost. Wacht dus niet langer tot het erger wordt en laat mij jou helpen. Met het intensieve Binnen en Buiten zonder stress traject ga je aan de slag om het gedrag van je hond te veranderen. Dat hoef je niet alleen te doen: naast het uitgebreide stappenplan en de trainingen sta ik ‘stand-by’ om vragen te beantwoorden en je te helpen bij het traject.

Aan het einde van dit traject:

 • Zie je de signalen van je hond en zijn gedrag wordt voor jou voorspelbaar
 • Begrijp je wat er omgaat in je hond en kun je bijtijds ‘bijsturen’
 • Heb je inzicht in hondengedrag en hoe een hond leert
 • Weet je welke stappen je kan volgen om het gedrag te voorkomen
 • Durf je de deur weer uit met je hond
 • Kan je weer vrienden uitnodigen
 • Kan je weer ontspannen genieten van je hond
Bel of mail om weer te genieten van je hond

Tijdens de eerste sessie laten we ook praktisch zien wat je kan doen en hoe je dat kan doen. Ter plekke ontvang je een aantal trainingsdocumenten waarmee je meteen aan de slag kan. Enige dagen later ontvang je een plan van aanpak met een stap-voor-stap uitwerking. En natuurlijk geven we nog ondersteuning.

We gaan na de eerste training tijdens het consult nog twee keer trainen om de praktijk te oefenen en hebben ook minimaal één keer overleg
(telefoon/mail/zoom) voor extra ondersteuning. Daarnaast kan je tot 3 maanden na het bezoek vragen stellen per mail of telefoon.

Voor het ‘Buiten zonder stress traject’ vragen we van jou de tijd en inzet om het traject uit te voeren. Daarnaast een eenmalige financiële investering van € 367,- (incl. btw, excl. reiskosten*)

* Voor de reiskosten wordt € 0,30 per gereden km. in rekening gebracht en eventuele parkeerkosten. Het aantal kilometers wordt berekend vanaf 2014 CJ Haarlem, respectievelijk vanaf 2461 EC Ter Aar. Afhankelijk van waar wij zijn die dag.
Indien de reistijd meer dan een half uur is, worden in overleg extra kosten in rekening gebracht.

Wij zijn geaccrediteerd door de SPPD, Platform Professionele Diergedragsdeskundigen, waardoor gedragstherapie wordt vergoed door diverse dierverzekeraars (bij het juiste pakket).

.

Testimonials

“Super veel geleerd bij Ruud, Yvonne en Laura. We zijn heel anders naar onze hond gaan kijken. De BAT benadering gaf na oefening een enorme verbetering in het aan de lijn lopen met Sep. We zitten nog midden in het proces maar het is weer fijn om Sep uit te laten. Dit dankzij de grote kennis, kunde en duidelijke begeleiding. Dit is eindelijk een methode en begeleiding die bij ons past en werkt.”

 “Onze hond vertoonde omgericht gedrag. Zij heeft nu geleerd zelf de keuze te maken om zich af te wenden van de situatie dat haar triggerde. Inmiddels kan zij zich veel meer en sneller ontspannen waardoor zij en wij veel meer van elkaar kunnen genieten tijdens het wandelen. Heel erg bedankt!”

“Veel informatie ontvangen , op een prettige en duidelijke manier, goede begeleiding, ook “buiten kantooruren”. Veel geleerd over het “lezen” van mijn hond. Merk nu al positief resultaat, maar dit is pas het begin. Zoals Yvonne zo treffend zei: zie het als stoppen met roken. Het is een gedragsverandering, dus kost tijd.”

“Service4Dogs is bij ons geweest omdat we merkte dat het niet goed ging tussen onze hond (10 jaar) en ons kleine dochtertje (plus/min 1 jaar). Naast dat we in korte tijd nog nooit zoveel over honden hebben geleerd terwijl wij beide ons hele leven zijn opgegroeid met honden, hebben we ook ontzettend veel inzicht gekregen in wat er nou precies gebeurt met het gevoel van de hond, dus wanneer zij zich angstig of nerveus voelt. Nu, ruim 3 maanden later, merken we echt duidelijk een verschil en we zijn ontzettend blij en dankbaar. Service4Dogs = Top!”

Wil je echt iets veranderen en ben je gemotiveerd om je (samen met ons) daarvoor in te zetten? Neem dan contact met ons op om weer ontspannen te genieten samen met je hond.

Bel of mail om weer te genieten van je hond

Veel gestelde vragen

Tijdens ons bezoek krijg je veel informatie en inzicht om het gedrag te veranderen:

 • Herkennen waarom je hond dit doet (emotie en oorzaak van gedrag)
 • Wat je beter niet kan doen
 • Wat je kan doen om dit gedrag te voorkomen
 • Wat je kan doen om dit gedrag te veranderen

Tijdens de sessie laten we ook praktisch zien wat je kan doen en hoe je dat kan doen. Ter plekke ontvang je een aantal trainingsdocumenten waarmee je meteen aan de slag kan. Enige dagen later ontvang je een plan van aanpak met een stap-voor-stap uitwerking. En natuurlijk geven we nog ondersteuning. We gaan na de eerste training tijdens het consult nog twee keer trainen om de praktijk te oefenen en hebben ook minimaal één keer overleg (telefoon/mail/zoom) voor extra ondersteuning. Daarnaast kan je tot 3 maanden na het bezoek vragen stellen per mail of telefoon.

Vooraf bellen kan altijd, maar alle tips heb je waarschijnlijk al geprobeerd. Algemene tips sluiten meestal niet aan bij specifiek gedrag en daarmee ben je niet geholpen.
Zolang de oorzaak en context niet helder is, blijft het vaak bij ‘dingen proberen’ en wordt het probleem niet opgelost. Een samenhangend advies dat aansluit bij jullie geeft een beter resultaat.

Ja en nee. We garanderen dat je sowieso verbetering gaat zien. Goed resultaat is afhankelijk van de (consequente) inzet van jou/jullie en wat je als doel voor ogen hebt. Als jouw hond al jaren bepaald gedrag vertoond is dat niet altijd binnen een week helemaal opgelost. We hebben goede resultaten, ook bij problemen die al langer spelen, en de situatie kan alleen maar verbeteren.
Niets doen maakt het vaak niet beter en vaak verslechterd de situatie alleen maar.

Kijk voor meer veel gestelde vragen ook op de FAQ pagina.