In huis zonder stress – rustig bezoek ontvangen

Blaffen naar bezoek en/of als de bel gaat

Herken je dit?Blaffen naar bezoek

 • De bel gaat en jouw hond vliegt blaffend richting deur.
 • Je durft de visite amper binnen te laten, omdat je niet weet wat hij kan gaan doen.
 • Hij blijft blaffen en je weet niet meer hoe je dat kan stoppen.
 • Als de visite eenmaal zit, hou je angstvallig je hond in de gaten.

Er kunnen verschillende redenen (oorzaken) zijn waarom je hond blaft en/of uitvalt naar visite, postbezorgers en voorbijgangers. Als je weet waarom je hond dit doet, dan kan je beginnen met het veranderen. Elke oorzaak heeft een andere aanpak nodig.
Dan helpt het niet om te zeggen ‘Het is oké’ of om ze gerust te stellen. Ook de visite koekjes laten geven is geen goed idee en maakt het meestal nog erger.

Hoe zou  het zijn als:

 • Je niet meer in paniek hoeft te raken als de bel gaat
 • Je een pakje aan kan pakken zonder dat de hele buurt meegeniet
 • Je hond weet wat er gaat gebeuren en niet hoeft te blaffen
 • Je met vertrouwen bezoek binnen kan laten
 • Je rustig met ze kan praten en genieten van hun aanwezigheid.

Hoe nu verder?

Je hebt een hele lieve hond, maar hierbij weet je even niet meer wat te doen. Vasthouden werkt niet, corrigeren werkt niet, stem verheffen werkt niet, Wat dan wel?

Hou op met dingen proberen die anderen zeggen of die je gevonden hebt op internet. Als het had gewerkt was het probleem nu opgelost. Wacht dus niet langer tot het erger wordt en laat mij jou helpen. Met het In huis zonder stress traject ga je aan de slag om het gedrag van je hond te veranderen. Dat hoef je niet alleen te doen: naast het uitgebreide stappenplan sta ik ‘stand-by’ om vragen te beantwoorden en je te helpen bij het traject.

Aan het einde van dit traject:

 • Zie je de signalen van je hond en zijn gedrag wordt voor jou voorspelbaar
 • Begrijp je wat er omgaat in je hond en kun je bijtijds ‘bijsturen’
 • Heb je inzicht in hondengedrag en hoe een hond leert
 • Weet je welke stappen je kan volgen om het gedrag te voorkomen
 • Hoeven vrienden en familie het niet meer aan te kondigen dat ze komen
 • Heb je geen huis vol onrust/stress als de bel gaat
 • Kan je weer ontspannen genieten van je hond
Bel of mail om weer rustig bezoek te ontvangen

 

Investering

Voor het ‘Bezoek zonder stress traject’ vragen we van jou de tijd en inzet om het traject uit te voeren. Daarnaast een eenmalige financiële investering van € 197,- (incl. btw, excl. reiskosten*)

Wij zijn geaccrediteerd door de SPPD, Platform Professionele Diergedragsdeskundigen, waardoor gedragstherapie wordt vergoed door diverse dierverzekeraars (bij het juiste pakket).
* Voor de reiskosten wordt  € 0,30 per gereden km. in rekening gebracht en eventuele parkeerkosten. Het aantal kilometers wordt berekend vanaf 2014 CJ Haarlem, respectievelijk vanaf 2461 EC Ter Aar. Afhankelijk van waar wij zijn die dag.
Indien de reistijd meer dan een half uur is, worden in overleg extra kosten in rekening gebracht.

.

Testimonials

“Erg blij dat ik bij service4dogs terecht ben gekomen. Onze hond beginnen we steeds beter te begrijpen en zij wordt daar zelf ook al een stuk relaxter van. Voor vragen kan je altijd terecht. Kortom niet alleen service4dogs maar ook voor de baasjes!”

“Iedereen die het altijd zo goed weet. Je hebt een border collie, hij moet gewoon zijn energie kwijt, ga schapen drijven (deden we al maar waren we mee gestopt), je geeft hem onvoldoende leiding, je moet strenger zijn, hij moet gewoon zijn plek kennen, koop dan maar gewoon een slipketting want dat werkt wel, zeg ‘sssst’ net als Cesar Milan, misschien is dit niet de hond die in jullie leven past!” We hebben alles voorbij horen komen en iedereen denkt het zo goed te weten. Wij merkten alleen dat het uitvalgedrag van onze border collie erger en erger en erger werd. Als angstig hondje binnengekomen en steeds angstiger geworden. Afleiden had geen zin meer. Vandaag Service4Dogs over de vloer gehad. Ervaring met extremere honden. Eigenlijk bevestigd gekregen wat we al dachten. Alles is eng. Daarom NIET straffen, NIET kilometers geforceerd rond gaan lopen en al helemaal niet tegen zijn wil in laten aaien. We gaan aan de slag met de extra tips die gegeven zijn en hopen dat onze Ketjap straks een stuk rustiger wordt!”

“Service4Dogs is bij ons geweest omdat we merkte dat het niet goed ging tussen onze hond (10 jaar) en ons kleine dochtertje (plus/min 1 jaar). Naast dat we in korte tijd nog nooit zoveel over honden hebben geleerd terwijl wij beide ons hele leven zijn opgegroeid met honden, hebben we ook ontzettend veel inzicht gekregen in wat er nou precies gebeurt met het gevoel van de hond, dus wanneer zij zich angstig of nerveus voelt. Nu, ruim 3 maanden later, merken we echt duidelijk een verschil en we zijn ontzettend blij en dankbaar. Service4Dogs = Top!”

Wil je echt iets veranderen en ben je gemotiveerd om je (samen met ons) daarvoor in te zetten? Neem dan contact met ons op om weer ontspannen te genieten samen met je hond. 

Bel of mail om rustig bezoek te ontvangen

 

Veel gestelde vragen

Wat zit er in het traject?

Tijdens ons bezoek krijg je veel informatie en inzicht om het gedrag te veranderen:

 • Herkennen waarom je hond dit doet (emotie en oorzaak van gedrag)
 • Wat je beter niet kan doen
 • Wat je kan doen om dit gedrag te voorkomen
 • Wat je kan doen om dit gedrag te veranderen

Tijdens de sessie laten we ook praktisch zien wat je kan doen en hoe je dat kan doen. Ter plekke ontvang je een aantal trainingsdocumenten waarmee je meteen aan de slag kan. Enige dagen later ontvang je een plan van aanpak met een stap-voor-stap uitwerking. En natuurlijk geven we nog ondersteuning. Na 3 weken plannen we een telefoon/skype sessie voor extra ondersteuning en je kan tot 3 maanden na het bezoek vragen stellen per mail of telefoon.

Kan ik ook even bellen voor wat gratis tips?

Bellen kan altijd, maar alle tips heb je waarschijnlijk al geprobeerd. Algemene tips sluiten meestal niet aan bij specifiek gedrag en daarmee ben je niet geholpen.
Zolang de oorzaak en context niet helder is, blijft het vaak bij ‘dingen proberen’ en wordt het probleem niet opgelost. Een samenhangend advies dat aansluit bij jullie geeft een beter resultaat.

Kan je resultaat garanderen?

Ja en nee. We garanderen dat je sowieso verbetering gaat zien. Goed resultaat is afhankelijk van de (consequente) inzet van jou/jullie en wat je als doel voor ogen hebt. Als jouw hond al jaren bepaald gedrag vertoond is dat  niet altijd binnen een week helemaal opgelost. We hebben goede resultaten, ook bij problemen die al langer spelen, en de situatie kan alleen maar verbeteren.
Niets doen maakt het vaak niet beter en vaak verslechterd de situatie alleen maar.

Bel of mail om rustig bezoek te ontvangen

 

Kijk voor meer veel gestelde vragen ook op de FAQ pagina.