Buiten zonder stress – Blaffen naar andere honden

Herken je dit?

 • Je hond hangt blaffend en grommend in de riem als je een andere hond tegenkomt
 • Je moet constant opletten tijdens de wandeling met je hond of er iets aan gaat komen en je zet je vast schrap voor de confrontatie
 • Je staat bij nacht en ontij op om andere honden te ontwijken vanwege het gedrag van je hond
 • Het vertrouwen in je hond is weg en je ziet er tegen op om hem uit te laten
 • Je wil en kan dit niet nog jaren zo doen.

Er kunnen verschillende redenen (oorzaken) zijn waarom je hond blaft en/of uitvalt naar andere honden. Als je weet waarom je hond dit doet, dan kan je beginnen met het veranderen. Elke oorzaak heeft een andere aanpak nodig.
Dan helpt het niet om te zeggen ‘Het is oké’ of om hem gerust te stellen. Ook er naar toe lopen om te laten zien dat het een lieve hond is, is geen goed idee en maakt het meestal nog erger.

Hoe zou  het zijn als:

 • Je niet elke keer verrast wordt door het gedrag van je hond
 • Het uitlaten weer een ontspannen bezigheid wordt i.p.v. een stressmoment
 • Geen last meer hebt van je schouders of rug doordat hij niet meer onverwacht vooruit springt
 • Geen onmacht meer voelt, omdat je weet wat je kan doen
 • Je nog vele jaren ontspannen kan genieten van je hond.

Hoe nu verder?

Je hebt een hele lieve hond, maar hierbij weet je even niet meer wat te doen. Voertje geven werkt niet, korte lijn werkt niet, corrigeren werkt niet, stem verheffen werkt niet, Wat dan wel?

Hou op met dingen proberen die anderen zeggen of die je gevonden hebt op internet. Als het had gewerkt was het probleem nu opgelost. Wacht dus niet langer tot het erger wordt en laat mij jou helpen. Met het Buiten zonder stress traject ga je aan de slag om het gedrag van je hond te veranderen. Dat hoef je niet alleen te doen: naast het uitgebreide stappenplan en de trainingen sta ik ‘stand-by’ om vragen te beantwoorden en je te helpen bij het traject.

Aan het einde van dit traject:

 • Zie je de signalen van je hond en zijn gedrag wordt voor jou voorspelbaar
 • Begrijp je wat er omgaat in je hond en kun je bijtijds ‘bijsturen’
 • Heb je inzicht in hondengedrag en hoe een hond leert
 • Weet je welke stappen je kan volgen om het gedrag te voorkomen (incl. BAT-effect)
 • Durf je de deur weer uit met je hond
 • Minder stress voor jou als het bijna uitlaattijd is
 • Kan je weer ontspannen genieten van je hond
Bel of mail voor uitlaten zonder stress

Tijdens de eerste sessie laten we ook praktisch zien wat je kan doen en hoe je dat kan doen. Ter plekke ontvang je een aantal trainingsdocumenten waarmee je meteen aan de slag kan. Enige dagen later ontvang je een plan van aanpak met een stap-voor-stap uitwerking. En natuurlijk geven we nog ondersteuning.

We gaan na de eerste training tijdens het consult nog twee keer trainen om de praktijk te oefenen en hebben ook minimaal één keer overleg
(telefoon/mail/zoom) voor extra ondersteuning. Daarnaast kan je tot 3 maanden na het bezoek vragen stellen per mail of telefoon.

Voor het ‘Buiten zonder stress traject’ vragen we van jou de tijd en inzet om het traject uit te voeren. Daarnaast een eenmalige financiële investering van € 367,- (incl. btw, excl. reiskosten*)

* Voor de reiskosten wordt € 0,30 per gereden km. in rekening gebracht en eventuele parkeerkosten. Het aantal kilometers wordt berekend vanaf 2014 CJ Haarlem, respectievelijk vanaf 2461 EC Ter Aar. Afhankelijk van waar wij zijn die dag.
Indien de reistijd meer dan een half uur is, worden in overleg extra kosten in rekening gebracht.

Wij zijn geaccrediteerd door de SPPD, Platform Professionele Diergedragsdeskundigen, waardoor gedragstherapie wordt vergoed door diverse dierverzekeraars (bij het juiste pakket).

.

Testimonials

“Mijn lieve, zachtaardige hond begon in toenemende mate andere honden aan te vallen.Hond blaft naar andere hond
Ik voorzag grote problemen, want waar ging dat heen? Op Internet gezocht naar een hondengedragsdeskundige. Tja…en welke kies je dan? Gelukkig heb ik gekozen voor Service4dogs want Ruud en Yvonne zijn heel fijne en uiterst kundige mensen. Mijn hond is nu veel meer ontspannen en daarmee ik ook. Doen!”

“Heel veel geleerd bij Ruud en Yvonne. Erg leuk om te leren om met elkaar om te gaan. Ben en ik begrijpen elkaar nu veel beter. Zoveel profijt door zulke kleine dingen. Erg leerzaam!!”

“Erg blij dat ik bij Service4Dogs terecht ben gekomen. Onze hond beginnen we steeds beter te begrijpen en zij wordt daar zelf ook al een stuk relaxter van..
Voor vragen kan je altijd terecht. Kortom niet alleen Service4Dogs maar ook voor de baasjes!”

Wil je echt iets veranderen en ben je gemotiveerd om je (samen met ons) daarvoor in te zetten? Neem dan contact met ons op om weer ontspannen te genieten samen met je hond.

Bel of mail voor uitlaten zonder stress

.

Kijk ook even bij de BAT-cursus of dat bij je past.

Veel gestelde vragen

Tijdens ons bezoek krijg je veel informatie en inzicht om het gedrag te veranderen:

 • Herkennen waarom je hond dit doet (emotie en oorzaak van gedrag)
 • Wat je beter niet kan doen
 • Wat je kan doen om dit gedrag te voorkomen
 • Wat je kan doen om dit gedrag te veranderen

Tijdens de sessie laten we ook praktisch zien wat je kan doen en hoe je dat kan doen. Ter plekke ontvang je een aantal trainingsdocumenten waarmee je meteen aan de slag kan. Enige dagen later ontvang je een plan van aanpak met een stap-voor-stap uitwerking. En natuurlijk geven we nog ondersteuning. We gaan na de eerste training tijdens het consult nog twee keer trainen om de praktijk te oefenen en hebben ook minimaal één keer overleg (telefoon/mail/zoom) voor extra ondersteuning. Daarnaast kan je tot 3 maanden na het bezoek vragen stellen per mail of telefoon.

Vooraf bellen kan altijd, maar alle tips heb je waarschijnlijk al geprobeerd. Algemene tips sluiten meestal niet aan bij specifiek gedrag en daarmee ben je niet geholpen.
Zolang de oorzaak en context niet helder is, blijft het vaak bij ‘dingen proberen’ en wordt het probleem niet opgelost. Een samenhangend advies dat aansluit bij jullie geeft een beter resultaat.

Ja en nee. We garanderen dat je sowieso verbetering gaat zien. Goed resultaat is afhankelijk van de (consequente) inzet van jou/jullie en wat je als doel voor ogen hebt. Als jouw hond al jaren bepaald gedrag vertoond is dat niet altijd binnen een week helemaal opgelost. We hebben goede resultaten, ook bij problemen die al langer spelen, en de situatie kan alleen maar verbeteren.
Niets doen maakt het vaak niet beter en vaak verslechterd de situatie alleen maar.

Kijk voor meer veel gestelde vragen ook op de FAQ pagina.