In huis zonder stress – Je hond alleen en gerust van huis

Herken je dit?

 • Je kan je huis niet meer uit. Na het weggaan begint hij te blaffen en te vernielen of poept en plast in huis.
 • De buren klagen over het geblaf en dreigen een klacht in te dienen
 • Je vrienden vragen wanneer je weer eens bij hen langskomt i.p.v. altijd bij jou
 • Je voelt je machteloos en vindt het ook zielig voor je hond
 • Op je werk zit je niet lekker en ook boodschappen doen is een race tegen de klok om zo snel mogelijk weer thuis te komen.
 • Je partner wil ook wel weer eens samen spontaan weg en is er klaar mee dat alles in het teken van planning voor de hond staat.

Er kunnen verschillende redenen (oorzaken) zijn waarom je hond blaft of vernielt als hij alleen is. Als je weet waarom je hond dit doet, dan kan je beginnen met het veranderen. Elke oorzaak heeft een andere aanpak nodig. Als je hond het nooit goed geleerd heeft is iets anders dan verlatingsangst.

Dan helpt het niet om de radio aan te zetten als je weggaat. Ook je hond verwarren door met je jas aan op de bank te gaan zitten is geen goed idee en maakt het meestal nog erger.

Hoe zou  het zijn als:

 • Je niet meer in de stress schiet als je even weg moet
 • Je weer eens uit eten kan zonder schuldgevoel
 • Je spontaan kan weggaan zonder oppas te regelen
 • De buren je weer gedag zeggen nu het urenlange blaffen gestopt is
 • Je weet dat het thuis goed gaat en je hond oké is.

Hoe nu verder?

Je hebt een hele lieve hond, maar hierbij weet je even niet meer wat te doen. Een kluifje geven bij het weggaan werkt niet. De radio aanlaten werkt niet. Opsluiten in de bench werkt niet.  Wat dan wel?

Hou op met dingen proberen die anderen zeggen of die je gevonden hebt op internet. Als het had gewerkt was het probleem nu opgelost. Wacht dus niet langer tot het erger wordt en laat mij jou helpen. Met het In huis zonder stress traject ga je aan de slag om het gedrag van je hond te veranderen. Dat hoef je niet alleen te doen: naast het uitgebreide stappenplan sta ik ‘stand-by’ om vragen te beantwoorden en je te helpen bij het traject.

Aan het einde van dit traject:

 • Zie je de signalen van je hond en zijn gedrag wordt voor jou voorspelbaar
 • Begrijp je wat er omgaat in je hond en kun je bijtijds ‘bijsturen’
 • Heb je inzicht in hondengedrag en hoe een hond leert
 • Weet je welke stappen je kan volgen om het gedrag te voorkomen
 • Hoeven vrienden en familie niet meer te komen om op te passen
 • Heb je geen huis vol onrust/stress als je huissleutel al pakt
 • Kan je weer ontspannen genieten van je hond
Bel of mail om rustig van huis te gaan

Tijdens de sessie laten we ook praktisch zien wat je kan doen en hoe je dat kan doen. Ter plekke ontvang je een aantal trainingsdocumenten waarmee je meteen aan de slag kan. Enige dagen later ontvang je een plan van aanpak met een stap-voor-stap uitwerking. En natuurlijk geven we nog ondersteuning. Verlatingsangst is een intensief traject en we houden frequent contact om je stap voor stap te begeleiden. Na 3 weken plannen we een telefoon/skype sessie voor extra ondersteuning en je kan tot 3 maanden na het bezoek vragen stellen per mail of telefoon.

Voor het ‘Gerust van huis traject’ vragen we van jou de tijd en inzet om het traject uit te voeren. Daarnaast een eenmalige financiële investering van € 247,- (incl. btw, excl. reiskosten*)

* Voor de reiskosten wordt € 0,30 per gereden km. in rekening gebracht en eventuele parkeerkosten. Het aantal kilometers wordt berekend vanaf 2014 CJ Haarlem, respectievelijk vanaf 2461 EC Ter Aar. Afhankelijk van waar wij zijn die dag.
Indien de reistijd meer dan een half uur is, worden in overleg extra kosten in rekening gebracht.

Wij zijn geaccrediteerd door de SPPD, Platform Professionele Diergedragsdeskundigen, waardoor gedragstherapie wordt vergoed door diverse dierverzekeraars (bij het juiste pakket).

.

Testimonials

“Service4Dogs heeft voor mijn hond, een dwergpincher, een schema opgesteld om hem alleen thuis te leren zijn zonder stress. Nu ruim 3 maanden later kan hij al 2 uren alleen zijn. Dit klinkt misschien weinig maar voor ons is dit al heel wat! Hij gaat rustig in zijn bench liggen wat hij eerder nooit deed en hij rekt zich lekker uit als ik weer thuis kom. We bouwen nog verder uit tot zo’n 4 uren, maar tot zover ben ik erg dankbaar voor de hulp een het resultaat .”

Wil je echt iets veranderen en ben je gemotiveerd om je (samen met ons) daarvoor in te zetten? Neem dan contact met ons op om weer ontspannen te genieten samen met je hond.

Bel of mail om rustig van huis te gaan

Veel gestelde vragen

Tijdens ons bezoek krijg je veel informatie en inzicht om het gedrag te veranderen:

 • Herkennen waarom je hond dit doet (emotie en oorzaak van gedrag)
 • Wat je beter niet kan doen
 • Wat je kan doen om dit gedrag te voorkomen
 • Wat je kan doen om dit gedrag te veranderen

Tijdens de sessie laten we ook praktisch zien wat je kan doen en hoe je dat kan doen. Ter plekke ontvang je een aantal trainingsdocumenten waarmee je meteen aan de slag kan. Enige dagen later ontvang je een plan van aanpak met een stap-voor-stap uitwerking. En natuurlijk geven we nog ondersteuning. Verlatingsangst is een intensief traject en we houden frequent contact om je stap voor stap te begeleiden. Na 3 weken plannen we een telefoon sessie voor extra ondersteuning en je kan tot 3 maanden na het bezoek vragen stellen per mail of telefoon.

Vooraf bellen kan altijd, maar alle tips heb je waarschijnlijk al geprobeerd. Algemene tips sluiten meestal niet aan bij specifiek gedrag en daarmee ben je niet geholpen.
Zolang de oorzaak en context niet helder is, blijft het vaak bij ‘dingen proberen’ en wordt het probleem niet opgelost. Een samenhangend advies dat aansluit bij jullie geeft een beter resultaat.

Ja en nee. We garanderen dat je sowieso verbetering gaat zien. Goed resultaat is afhankelijk van de (consequente) inzet van jou/jullie en wat je als doel voor ogen hebt. Als jouw hond al jaren bepaald gedrag vertoond is dat niet altijd binnen een week helemaal opgelost. We hebben goede resultaten, ook bij problemen die al langer spelen, en de situatie kan alleen maar verbeteren.
Niets doen maakt het vaak niet beter en vaak verslechterd de situatie alleen maar.

Kijk voor meer veel gestelde vragen ook op de FAQ pagina.