Ben jij een hondenfluisteraar?

Nee? Zou je toch eens moeten proberen ;-).

Meestal als een hond niet luistert, gaan we harder praten en het herhalen. We hebben van jongs af aan geleerd dat dat werkt. Ik hoor het hier dagelijks door de achtertuinen klinken en ook bij de kassa van de supermarkt is het vaak raak. Een peuter wil aandacht of iets anders en zegt het eerst op een normale toon. Pas als dit geen effect heeft gaan ze ‘opschalen’: mam, waar is dit voor? ” Mamma.  → MAM! → MAHAAAAM (harder). En wat gebeurt er? Pas bij de laatste en hardste krijgt de kleine aandacht. Andersom hetzelfde: mam zegt iets, kleintje reageert niet snel genoeg ” dan gaat ze het luider zeggen tot er een reactie komt.

Hij hoort het niet?
Bij honden doen we dat niet anders. Bello zit → BELLO … zit → BELLO GA ZITTEN! En eigenlijk hoeft dat niet. Honden horen 10x beter dan wij mensen en harder zeggen heeft geen enkel effect. Het kan zijn dat je altijd alles 3x zegt …. Dan wacht jouw hond op de derde, want dat is wat hij geleerd heeft ;-). Het kan ook zijn dat hij zijn focus ergens ander op heeft, maar ook dan heeft harder praten geen enkele zin.

Kijk eens wat er gebeurt als je fluistert naar je hond. Waarschijnlijk krijg je meteen aandacht en begrijpt hij wel wat er gevraagd wordt. En de kwispel krijg je er dan gratis bij ;-).

Mijn advies: word een Hondenfluisteraar!

En beter nog: een Hondenfluisteraar die ook Hondenluisteraar is. Binnenkort meer over hoe je het gefluister van je hond kan begrijpen (zien).

#Helpjehond