Detectie cursus

//Detectie cursus
Detectie cursus2018-10-15T14:00:26+00:00

Cursus Detectie / Zoeken

Bij detectie train je de hond om te zoeken naar een specifieke geur zoals tabak of thee. Jouw hond leert dat het vinden van deze specifieke geur hem iets lekkers of leuks oplevert. Een van de onderdelen van de cursus is zelf zoeken wat de grootse motivatie is voor jouw hond: een voertje of een speeltje.

Waarom Detectie?

De neus van de hond is goed ontwikkeld en snuffelen is iets wat ze van nature graag doen. Door ze gericht aan het werk te zetten krijgt jouw hond meer focus en meer zelfvertrouwen. Daarnaast is het ook gewoon leuk om te doen en zeker als jouw hond straks een specifieke geur (geld, tabak of bijv. een kruid) kan vinden.

Waarom een cursus?

De cursus begint bij de basis. Een goede basis is belangrijk voor zowel de hond als de begeleider. Beide leren wat ze gaan doen, hoe het aangeleerd kan worden en de theoretische achtergrond bij de wijze van aanleren komt aan bod. Ook basale kennis van geur en de invloed van omgevingsfactoren worden uitgelegd (theorie).

Tijdens de cursus start je met het aanleren van detectieboxen en andere zoekmogelijkheden, de theorie en het kiezen van de geur waar je mee gaat werken. Gedurende de cursus gaat het verder en komen meer vormen, locaties en meer afleiding aan bod. Ook hoe je thuis kan oefenen komt uiteraard aan bod tijdens de cursus. Detectie is voor een hond heel intensief en kost veel energie. Ook thuis is 15 min. oefenen meer dan genoeg om jouw hond ‘moe’ te maken.

Informatie

 • Voor wie: Hondeneigenaren die samen met hun hond op een leuke manier bezig willen zijn en verder willen met Detectie / Zoeken (maximaal 4 hond/mens combinaties). De honden zijn om de beurt aan het zoeken in de hal. De honden die niet aan het zoeken zijn mogen wachten in de auto. De honden zijn dus niet samen in de ruimte waardoor deze cursus ook geschikt is voor honden die niet blij worden van andere honden. Het is aan te raden jouw hond alvast te leren om in de auto te blijven als hij/zij dat nog niet gewend is.
 • Plaats: Gedragscentrum voor honden – Service4Dogs, Westkanaalweg 1 H, 2461 EC Ter Aar.
 • Datum: Je kan instromen en meteen inschrijven op de volgende dagen/tijden voor detectie:
  Zaterdag 12.00 – 13.30 uur,
  Woensdag 19.30 – 21.00 uur,
  Donderdag 19.30 – 21.00 uur.
  Weet je nog niet of je het leuk vindt? De kennismakingsles is elke maand op zaterdagmiddag; zie Agenda voor een datum. Of probeer het eerst met een privé-les als je dat prettiger vindt
 • Kosten: € 137,-. Dit is voor 5 lessen van 1,5 uur (maximaal 4 honden per cursus). De cursus is 5x op dezelfde dag van de week achter elkaar. Daarna kan eventueel gebruik worden gemaakt van een strippenkaart in overleg met de instructeur.

Inschrijven
Je kunt je inschrijven door het inschrijfformulier in te vullen en het inschrijfgeld o.v.v. ‘Cursus Detectie + startdatum + je naam’ over te maken naar NL03SNSB0853759863 t.n.v. Service4Dogs.

Na betaling ontvang je een bevestiging per mail en ben je verzekerd van deelname. Lees hier meer over in de voorwaarden.

 

Heb je nog vragen?
Mail naar info@service4dogs.nl

Tot ziens bij de cursus, kennismakingsles of de privé-les!

Wil je op de hoogte blijven? Like ons op facebook.