Detectie/zoeken voor honden

Wil je met jouw viervoeter meedoen aan een cursus detectie speuren voor honden? Kom gerust een proefles volgen. Detectie speuren is zowel voor jou als voor jouw hond een leuke bezigheid. Detectie speuren houdt in dat je de hond laat zoeken naar een bepaalde geur. Dit kan bijvoorbeeld in de vorm van thee of tabak zijn, maar ook naar een kruid of bijvoorbeeld de geur van geld.
Als beloning ontvangt je hond in eerste instantie zijn favoriete speeltje of wat lekkers in de vorm van een brokje.

Waarom Detectie?

Detectie speuren voor honden is een fantastische bezigheid waarin de specialiteiten van jouw hond optimaal gemotiveerd worden. Het reukorgaan van de hond is sterk ontwikkeld en stelt ze in staat om vanaf grote afstand geuren te herkennen en op te sporen. Met detectie wordt deze natuurlijke drang van de hond gemotiveerd. Door je hond doelgericht aan het werk te zetten zorgt dat niet alleen voor meer zelfvertrouwen bij de hond, maar wordt tegelijkertijd ook de focus tijdens het werk gestimuleerd.

Waarom een cursus?

Bij Service4Dogs kun je zowel in groepsverband als in de vorm van privélessen deelnemen aan detectie speuren voor honden. Natuurlijk komt hierin niet alleen de praktijk aan bod, maar geven we je ook een gedegen theoretische kennis mee zodat jij en jouw hond straks alles weten over het detecteren van geuren en het opsporen hiervan. Wil je meer informatie over de cursus of privéles detectie speuren voor honden? Neem dan vrijblijvend contact met ons op voor de mogelijkheden.

Voor wie is de cursus detectie speuren voor honden bij Service4Dogs geschikt?

Als je lekker actief bezig wilt zijn met jouw trouwe viervoeter, dan is detectie speuren voor honden een leerzame en leuke bezigheid. Tijdens deze cursus leer je alles over het detecteren van geuren, hoe je dit natuurlijke gedrag van de hond kunt stimuleren en hoe jouw hond zijn focus kan behouden als de omgeving of de mate van afleiding veranderd. Natuurlijk kun je detectie speuren voor honden ook thuis trainen.

Juist daarom leer je bij Service4Dogs diverse trainingstechnieken en hoe je deze het beste in kunt zetten. Detectie speuren voor honden is tevens geschikt voor overactieve viervoeters. Vaak is 15 minuten detectie speuren per dag voor honden al voldoende om de overtollige energie kwijt te kunnen raken. Door detecteren toe te voegen aan het dagelijkse patroon van actieve honden werk je tevens mee aan het verbeteren van het zelfvertrouwen en de focus.
Tijdens de cursus start je met het aanleren van detectieboxen en andere zoekmogelijkheden, de theorie en het kiezen van de geur waar je mee gaat werken. Gedurende de cursus gaat het verder en komen meer vormen, locaties en meer afleiding aan bod. Ook hoe je thuis kan oefenen komt uiteraard aan bod tijdens de cursus. Detectie is voor een hond heel intensief en kost veel energie. Ook thuis is 15 minuten oefenen meer dan genoeg om jouw hond ‘moe’ te maken.

Service4Dogs heeft de kwaliteit van haar lessen hoog in het vaandel staan. Daarom werken we in kleine groepen waarbij de honden één voor één leren detecteren in een hal. Zo bieden we voldoende persoonlijke aandacht om de techniek van het detectie speuren voor honden zo goed mogelijk over te kunnen brengen. Wil je liever deelnemen aan een privéles? Ook dat is mogelijk. Wil je meer informatie over detectie speuren voor honden? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

Vakantierooster!

Van 1 augustus tot 3 september zijn de detectietijden voor de huidige cursisten anders. De lessen zijn alleen op donderdag om 19.30 uur en op zaterdag om 9.00 of 10.00 uur. Woensdag 5 september beginnen we weer op de onderstaande (gewone) tijden. Wil je een proefles? Die starten ook weer vanaf 5 september op onderstaande tijden.

Informatie

 • Voor wie: Hondeneigenaren die samen met hun hond op een leuke manier bezig willen zijn en verder willen met Detectie / Zoeken (maximaal 4 hond/mens combinaties). De honden zijn om de beurt aan het zoeken in de hal of op locatie. De honden die niet aan het zoeken zijn mogen wachten in de auto. De honden zijn dus niet samen in de ruimte waardoor deze cursus ook geschikt is voor honden die niet blij worden van andere honden. Het is aan te raden jouw hond alvast te leren om in de auto te blijven als hij/zij dat nog niet gewend is.
 • Plaats: Gedragscentrum voor honden – Service4Dogs, Westkanaalweg 1 H, 2461 EC Ter Aar.
 • Datum: Je kan een proefles volgen of instromen en meteen inschrijven op de volgende dagen/tijden voor detectie:
  Zaterdag om 10.00, 11.00, 12.00 of 13.00 uur;
  Maandag 10.30 – 11.30 uur;
  Woensdag 19.30 – 20.30 uur;
  Donderdag 19.30 – 20.30 uur.
  Weet je nog niet of je het leuk vindt? Je kan altijd een gratis proefles proberen (1x meedoen met de cursus). Of neem eerst een privé-les als je dat prettiger vindt. Gebruik hiervoor het inschrijfformulier en vermeld ‘proefles’ of ‘privé-les’ en de datum/tijd van je voorkeur. Dan nemen we zo spoedig mogelijk contact op om het te bevestigen of eventueel een ander tijdstip af te spreken.
 • Kosten: € 122,50. Dit is voor 5 lessen van 1 uur (maximaal 4 honden per cursus). De eerste cursus is 5x op dezelfde dag van de week achter elkaar. Daarna kan eventueel gebruik worden gemaakt van een strippenkaart in overleg met de instructeur.

Inschrijven
Je kunt je inschrijven voor de cursus door het inschrijfformulier in te vullen en het inschrijfgeld o.v.v. ‘Cursus Detectie + startdatum + je naam’ over te maken naar NL03SNSB0853759863 t.n.v. Service4Dogs.

Na betaling ontvang je een bevestiging per mail en ben je verzekerd van deelname. Lees hier meer over in de voorwaarden.

 

Heb je nog vragen?
Mail naar info@service4dogs.nl en vermeld s.v.p. jouw telefoonnummer in de mail.

Tot ziens bij de cursus, kennismakingsles of de privé-les!

Wil je op de hoogte blijven? Like ons op facebook.