Privé-les Detectie

Een of meer lessen om eens kennis te maken met Detectie/Zoeken. Detectie is zoveel meer dan ‘een beetje snuffelen’. Leer hoe je de hersens van jouw hond aan het werk kan zetten door hem te laten zoeken en nadenken op zijn eigen niveau.
Ook als je thuis al bezig bent met je hond te leren zoeken zijn privé-lessen een aanvulling om jouw hond een stap verder te laten zetten en om inspiratie voor andere geuren en materialen op te doen.

Waarom Detectie?

De neus van de hond is goed ontwikkeld en snuffelen is iets wat ze van nature graag doen. Door ze gericht aan het werk te zetten krijgt jouw hond meer focus en meer zelfvertrouwen. Daarnaast is het ook gewoon leuk om te doen en zeker als jouw hond straks een specifieke geur (geld, tabak of bijv. een kruid) kan vinden.

Waarom een privé-les?

Sommige honden vinden het moeilijk om in een nieuwe omgeving te komen, of (meerdere) onbekende mensen te ontmoeten zoals bij de cursus. Een privé-training is individueel en dus zonder andere mensen. Ook honden met probleemgedrag zijn (juist) welkom. Voorafgaand aan de training is er overleg over het lesprogramma en eventuele aanvullende wensen m.b.t. jouw hond.

Zet je hond aan het werk

Zet zijn neus aan het werk en daag hem mentaal uit om gericht te zoeken om de geur te vinden en de beloning te bemachtigen. Detectie is ook samenwerken en dit versterkt de band tussen jullie. Een korte geconcentreerde sessie kost jouw hond zoveel energie dat hij daarna heerlijk en tevreden in slaap valt. Met privé-les(sen) kunnen we ook rekening houden met specifieke situaties of bijv. fysieke beperkingen van jou of van jouw hond. Ook kan bij een privé-les de manier van detectie beter aansluiten bij specifieke gedragskenmerken (of -problemen).

Plaats –De les is op de locatie in Ter Aar: Service4Dogs, Westkanaalweg 1 H, 2461 EC Ter Aar.

Tijd –De lessen duren ongeveer 30 minuten. De eerste les krijg je uitleg over detectie en kijken we welke manier, geur en materialen de voorkeur hebben van jouw hond. Tijdens de vervolglessen wordt dieper ingegaan op Detectie en het niveau moeilijker gemaakt of juist gevarieerd. Voor de honden is 30 minuten zoeken per keer meer dan voldoende.

Kosten–  € 35,- per half uur. Of een strippenkaart van € 150,- voor 5 lessen .

Privéles is op afspraak. Neem contact met ons op voor een datum en tijd.

.

Neem contact met ons op voor een datum en tijd en om de eventuele wensen te bespreken.