Over ons

/Over ons
Over ons 2018-04-25T21:06:54+00:00

Gedragscentrum voor honden

Wij zijn twee hondengedragstherapeuten/-trainers: Ruud Wessels en Yvonne Bonnet. Een korte beschrijving van onszelf en onze recente opleidingen en bijscholing.

Ruud Wessels

Oprichter en eigenaar van Service4Dogs.
Een groot deel van mijn leven ben ik al bezig met gedrag. Ik ben ruim 20 jaar werkzaam geweest binnen de GGZ als psychiatrisch verpleegkundige , sociotherapeut en teamleider. Tijdens het werk binnen de GGZ ben ik me gaan ontwikkelen in één van mijn fascinaties, het werken met honden en hoe hun gedrag tot stand komt.

In 2008 ben ik gestart met Service4Dogs. Eerst met een uitlaatservice en na enkele jaren is het adviseren en begeleiden van eigenaren van honden met (gedrags)problemen een belangrijker deel geworden van mijn werk en ben ik met de uitlaatservice gestopt. Met de opgedane deskundigheid door werkervaring, opleidingen en workshops verzorg ik maatwerk voor hond en eigenaar.

Yvonne Bonnet & JakkoYvonne Bonnet

Zoals veel mensen wilde ik vroeger dierenarts worden. Natuurkunde bleek echter niet mijn favoriete vak en ik heb dat pad verlaten ik ben de wereld rond gegaan in veel meer dan 80 dagen. Bij terugkomst mijn eerste eigen hond: Todo. Een klein zwart wezentje dat met 5 weken samen met broers en zusjes in een kartonnen doos bij het asiel was gezet. Ondanks zijn slechte start is hij opgegroeid tot een grote en geweldige hond die ik nooit zal vergeten.

Doordat ik fulltime werkte heeft het daarna even geduurd voordat er ruimte was om weer een puppy op te voeden. In 2007 kwam Jakko de Hollandse Herder Langhaar bij ons wonen. Hiermee is mijn belangstelling voor het gedrag van honden opnieuw aangewakkerd. Ik ben weer begonnen als instructeur en heb de studie Gedragstherapie bij Honden afgerond. Daarmee is het leren niet gestopt; zoveel onderdelen waar ik nog meer van wil begrijpen. De route naar gecertificeerd BAT-instructeur was een van die aanvullingen. In maart 2014 kwam Casper bij ons (Hollandse Herder Korthaar) en in augustus 2017 kwam Borre (Working Cocker Spaniël). (Foto’s van onze honden)

Het motto ‘Service voor honden’  (Service4Dogs) spreekt me aan. Het leven en welzijn van zowel de hond als de ‘baas’ verbeteren is waar het om draait. De ‘baas’ leert begrijpen waarom de hond doet wat hij doet en hoe dit veranderd kan worden. En ook de hond begrijpt wat de ‘baas’ graag wil en wat wat hij wél mag doen, dan wordt het leven voor beide leuker en beter.

– – –
De gedragstherapeuten van Service4Dogs volgen regelmatig bijscholing en blijven op de hoogte van relevante en actuele wetenschappelijke kennis. Overzicht opleiding en bijscholing Ruud en Yvonne

Service4Dogs

Gedragstherapie
Deskundige begeleiding en advies op maat.
Gedragstherapie/BAT wordt grotendeels vergoed door de verzekeraar; zie SPPD.

Trainingen
Individuele trainingen en hulp bij de opvoeding van je hond op een door jou gewenst tijdstip en plaats.
Groepstraining in kleine groepen (max. 6 honden).

SPPD

Geaccrediteerd door de SPPD waardoor BAT/gedragstherapie wordt vergoed door de dierverzekeraars

BAT-instructeur

Gecertificeerd BAT-instructeur

 

Ruud Wessels & Yvonne Bonnet Twee gedragstherapeuten weten samen meer dan één.

Service4Dogs gaat voor kwaliteit en professionaliteit en is geaccrediteerd en/of aangesloten bij:

.

.

Beiden aangesloten bij de beroepsvereniging Nederlandse Vereniging van Gedragstherapeuten voor honden – NVGH/Alpha

Gecertificeerd instructeur Detectie – SIFD

Service voor de hond

  • Bij een training op een duidelijke en positieve wijze leuke en nuttige dingen (erbij) leren.

  • Bij problemen deskundige ondersteuning en een stoomcursus Wat bedoelt mijn ‘baas‘.

Service voor de ‘baas’

  • Training in kleine groepen of individuele training met voldoende aandacht voor jou.

  • Gedragstherapie/-begeleiding voor als je een oplossing zoekt voor ongewenst gedrag van je hond en een stoomcursus Hondentaal.