Veel gestelde vragen over de individuele (privé) trainingen op locatie of bij jou thuis

 • Training of therapie?
  Training is je hond vaardigheden aanleren op het gebied van opvoeding en gehoorzaamheid. Dit kunnen alle onderdelen zijn die je in het dagelijks leven tegenkomt. Bijvoorbeeld: netjes aan de riem lopen, hierkomen, in de bench/mand gaan, kind & hond, zelfbeheersing van je hond, etc. Uiteraard kunnen ook de standaard commando’s zoals zit, af en blijf aan bod komen.Onder training valt ook het aanleren van nieuwe dingen.
  Bijvoorbeeld: een deur open doen, apporteren, tips & trucs, etc.Naast het oefenen is er ruimte voor theorie, zodat je ook in de toekomst weet hoe je een hond iets kan leren en dit zelf kan gebruiken om hem andere oefeningen aan te leren. Training is voor honden van alle leeftijden die ‘het’ nog nooit geleerd hebben (puppy’s, herplaatsers) en voor honden die een korte opfriscursus kunnen gebruiken (pubers, oudere honden).
 • Training bij probleemgedrag?
  Heb je een een hond die meestal wel gehoorzaam is en het enige probleem is dat hij zo aan de lijn trekt of opspringt bij bezoek? Dan kan dit meestal worden opgepakt met training(en). Bij gedrag waarbij je hond angst en/of agressie laat zien is een consult noodzakelijk om de oorzaak van het gedrag vast te stellen en een therapie op maat te kunnen starten. Zie gedragstherapie.
 • Priveles met meerdere honden of mensen?
  Dat kan bijna altijd. Graag vooraf wel overleggen.
 • Ik heb thuis twee honden; kan ik ze samen de training laten volgen?
  Ja dat kan zeker. Alleen de oefentijd wordt dan verdeeld tussen de honden.
 • Mogen gezinsleden aanwezig zijn?
  Ja, graag zelfs! Het is van belang dat iedereen die betrokken is bij de opvoeding van de hond de uitleg hoort en de
  oefeningen op dezelfde manier uitvoert.
 • Kunnen andere mensen meedoen?
  Ja, dat kan. Als u samen met uw buren of wandelvrienden een training wilt, dan wordt het programma en de prijs hierop aangepast.
 • Staat je vraag er niet tussen?
  Neem geheel vrijblijvend contact met ons op.