Privé-les Hersenwerk

Een of meer lessen om eens kennis te maken met het echte Hersenwerk voor Honden. Hersenwerk is zoveel meer dan ‘een beetje snuffelen’. Leer hoe je de hersens van jouw hond aan het werk kan zetten door hem te laten zoeken en nadenken op zijn eigen niveau.
Ook als je thuis al bezig bent met ‘Hersenwerk’ zijn privé-lessen een aanvulling om jouw hond een stap verder te laten zetten en om inspiratie voor andere spellen en materialen op te doen.

Waarom Hersenwerk?

Hersenwerk kost de hond veel energie en ze vinden het enorm leuk om te doen. Naast de fun-factor is Hersenwerk ook juist geschikt voor ‘drukke honden’, voor als het te warm of te koud buiten is, als je hond moet revalideren en ook een hele goede afleiding voor de knallen tijdens Oud en Nieuw. Daarnaast geeft het je hond meer zelfvertrouwen en kan het ondersteuning bieden in spannende situaties.

Waarom een privé-les?

Sommige honden gaan heel snel slopen of lopen weg van de puzzel. Tijdens de privé-les(sen) leer je de specifieke signalen van jouw hond herkennen en krijg je uitleg en handvatten hoe je een puzzel zó kan opbouwen en aanbieden dat jouw hond met focus en plezier aan de slag gaat. Tijdens de cursus leer je welke technieken en materialen aansluiten bij jouw hond en hoe je een onderdeel stap voor stap kan opbouwen.
Daarna heb je zelf inzicht hoe je met jouw hond kan hersenwerken en welke materialen je daarvoor kunt gebruiken.

Elke hond verdient Hersenwerk

Zet zijn neus aan het werk en daag hem mentaal uit om oplossingen te zoeken om het voertje te bemachtigen. Hersenwerken is ook samenwerken en dit versterkt de band tussen jullie. Een korte geconcentreerde sessie kost jouw hond zoveel energie dat hij daarna heerlijk en tevreden in slaap valt. Met privé-les(sen) kunnen we ook rekening houden met specifieke situaties of bijv. fysieke beperkingen van jou of van jouw hond. Ook kan bij een privé-les de manier van hersenwerken beter aansluiten bij specifieke gedragskenmerken (of -problemen).

  • Plaats – De les kan bij jou thuis gegeven worden of op de locatie in Ter Aar. Neem contact op voor een afspraak.
  • Tijd – De eerste les duurt 1 uur. Hierbij krijg je uitleg over hersenwerken en kijken we welke manier en materialen de voorkeur hebben van jouw hond. Eventuele vervolglessen duren 30 minuten. Hierin wordt dieper ingegaan op het Hersenwerk en het niveau moeilijker gemaakt of juist gevarieerd. Voor de honden is 30 minuten Hersenwerk per keer meer dan voldoende.
  • Kosten – Bij jou thuis de eerste keer € 70,- (incl. 21% BTW, excl. reiskosten*) voor 60 min. Vervolglessen € 35,- voor een half uur.
    Op locatie in Ter Aar: de eerste keer € 60,- en eventuele vervolglessen € 35,-

Neem contact op om een afspraak te maken.

*Reiskosten: Voor de reiskosten wordt  € 0,30 per gereden km. in rekening gebracht en berekend vanaf 2014 CJ Haarlem, respectievelijk vanaf 2461 EC Ter Aar. Afhankelijk van waar wij zijn die dag.
Indien de reistijd meer dan een half uur is, worden in overleg extra kosten in rekening gebracht. Eventuele parkeerkosten worden in rekening gebracht.