Individuele training bij vuurwerkangst

Wat je kan doen als je hond onrustig of angstig wordt bij het horen van vuurwerk staat beschreven in het artikel ‘Je hond is bang voor vuurwerk?‘. Rond oktober/november van elk jaar worden lezingen aangeboden door bijvoorbeeld hondenscholen. Als het goed is zijn dit bijeenkomsten zonder hond (!) en wordt de algemene theorie behandeld, zoals ook in ons artikel. Elke hond reageert echter anders op het geluid van vuurwerk en misschien heb je nét niet voldoende handvatten met de algemene tekst.

Bij vuurwerktraining is timing en observatie erg belangrijk, vooral de zin ‘kijk naar je hond‘ of je al de volgende stap in de oefening kan doen is essentieel. Naar je hond kijken is niet moeilijk, maar waar moet je dan op letten? Welke (stress)signalen van jouw hond zijn daarbij van belang en wat zou je dan kunnen doen?

In een privé-training bij je thuis bespreken we wat voor jouw hond de belangrijkste signalen of situaties zijn om onrustig/angstig te worden. Daarna starten we (voorzichtig) met de oefening met vuurwerkgeluiden en krijg je toelichting op de signalen die je hond laat zien en hoe je het oefenen kan opbouwen. Ook ontvang je tips wat je de week vóór oudejaarsavond kan doen om het voor je hond minder angstig te maken.

Vuurwerk

Foto: André Karwath, Wikimedia

Deze training is voor honden die alleen bang zijn voor vuurwerk. Is je hond ook angstig voor allerlei andere geluiden of situaties? Neem dan contact op om te overleggen of een gedragsconsult een betere optie is om het completer aan te pakken en het welzijn van je hond ook in die situaties te verbeteren.

Verder lezen?
>> Artikel ‘Je hond is bang voor vuurwerk?
>> Artikel ‘De anti-vuurwerk Doe Doos’

Mogelijkheden en kosten

  • De jaarlijkse vuurwerklezing half oktober (zie agenda)
  • De vuurwerktraining bij jou thuis of op de locatie Ter Aar. Neem contact op om een afspraak te maken.

Privé-training is € 90,- (incl. 21% BTW, excl. reiskosten*) voor de training, incl. theorie en hand-outs.

*Reiskosten: Voor de reiskosten wordt  € 0,30 per gereden km. in rekening gebracht en berekend vanaf 2014 CJ Haarlem, respectievelijk vanaf 2461 EC Ter Aar. Afhankelijk van waar wij zijn die dag.
Indien de reistijd meer dan een half uur is, worden in overleg extra kosten in rekening gebracht. Eventuele parkeerkosten worden in rekening gebracht.