Van probleem naar oplossing

Probleemgedrag bij honden is (meestal) goed te veranderen. Na het invullen van een vragenlijst bespreken we het probleem tijdens een consult bij je thuis. Observatie van het gedrag maakt deel uit van dit consult. Daarna wordt de oorzaak van het gedrag vastgesteld en geeft de gedragstherapeut advies om dit gedrag aan te pakken. De eerste stappen worden meteen uitgelegd en geoefend.

De gedragstherapie bij Service4Dogs wordt gegeven door Yvonne Bonnet of Ruud Wessels.

.

Geaccrediteerd door de SPPD, Platform Professionele Diergedragsdeskundigen, waardoor gedragstherapie/BAT wordt vergoed door diverse dierverzekeraars (bij het juiste pakket).

.

De verschillende mogelijkheden:

 • Gedragsspreekuur via de dierenarts
  Regelmatig houden wij een gedragsspreekuur bij dierenartsen. Tijdens het spreekuur nemen we 15 minuten de tijd om jouw vraag te beantwoorden. Is een van onderstaande dierenartsen jouw dierenarts? Neem contact met hen op om een afspraak in te plannen.
  Dierendokters Zandvoort
  Dierendokters Haarlem
  Dierenkliniek Stevenshof Leiden
  Dierenkliniek Haarlem Oost
  Staat jouw dierenarts er niet bij? Dan kan je jouw dierenarts vragen of hij/zij belangstelling heeft om een gedragsspreekuur te starten.
 • Preventie-advies is voor gedrag dat een probleem kan gaan worden, of als je vragen hebt over het gedrag van jouw hond, of als (specifieke) ondersteuning bij de opvoeding. Dit consult bevat de volgende onderdelen:
  – Consult bij jou thuis  en observatie van het gedrag.
  – Advies op maat en een mondelinge uitleg over de te nemen stappen.
  Een preventie-advies duurt een uur en is € 90,- (incl. 21% BTW, excl. reiskosten*)
 • Een gedragsconsult is met name voor meer complexe problemen óf gedrag waarbij een stappenplan noodzakelijk is en intensieve begeleiding. Bijvoorbeeld bij Niet alleen kunnen zijn of honden met meerdere vormen van angst en/of agressie.
  Voor een gedragsconsult komen we bij je thuis. We bespreken het (vooraf) ingevulde intake-formulier, observeren het probleemgedrag en na het bepalen van de oorzaak geven we advies hoe je het probleemgedrag van jouw hond kan veranderen. Indien nodig kunnen we gelijk de oefeningen doen.
  Voor meer informatie kijk op de pagina gedragstherapie.
 • Soms is het gewenst om de oefeningen nogmaals in praktijk te brengen of juist in een andere situatie te oefenen. Bij deze aanvulling op het gedragsconsult krijg je individuele begeleiding om de gedragsverandering door te zetten.
  Individuele training bij je thuis of op onze locatie  – € 65,- (incl. 21% BTW, excl. reiskosten*) voor 45 min.
  Individuele training op onze locatie in Ter Aar –  € 55,- (incl. 21% BTW) voor 45 min.
  Langer nodig? Dan € 15,- per kwartier. Extra geleider + hond – € 25,-

Heb je vragen over gedragstherapie of wil je eerst meer informatie? Bel of mail naar Service4Dogs.

Voorbeelden probleemgedrag

Spelen of vechten?

Foto: H. Heijmans

 • Agressie naar andere honden, blaffen, “in de lijn hangen”,
  uitvallen of problemen met de andere hond(en) in huis.
 • Agressie naar bezoekers of onbekenden.
 • Agressie naar kinderen.
 • Onzindelijk.
 • Vernielen van meubilair of de tuin.
 • Najagen (joggers, brommers, katten, wild).
 • Niet alleen kunnen zijn (blaffen, huilen, vernielen).
 • Etc.

*Reiskosten: Voor de reiskosten wordt  € 0,30 per gereden km. in rekening gebracht en berekend vanaf 2014 CJ Haarlem, respectievelijk vanaf 2461 EC Ter Aar. Afhankelijk van waar wij zijn die dag.
Indien de reistijd meer dan een half uur is, worden in overleg extra kosten in rekening gebracht. Eventuele parkeerkosten worden in rekening gebracht.