Trainen met je hond

Opvoeding is voor honden van alle leeftijden die ‘het’ nog nooit geleerd hebben (puppy’s, herplaatsers) en voor honden die een korte opfriscursus kunnen gebruiken (pubers, oudere honden). Daarnaast kun je een cursus (of privé-training) doen om de samenwerking te versterken, of gewoon omdat het leuk is.

Training is vooral samenwerken met je hond. Leuke dingen doen of je hond vaardigheden aanleren op het gebied van opvoeding en gehoorzaamheid. Dit kunnen alle onderdelen zijn die je in het dagelijks leven tegenkomt. Bijvoorbeeld: netjes aan de riem lopen, hierkomen, in de bench/mand gaan, kind & hond, speciale oefeningen, etc. Uiteraard kunnen ook de standaard commando’s zoals zit, af en blijf aan bod komen. Naast het oefenen is er ruimte voor theorie, zodat je ook in de toekomst weet hoe je een hond iets kan leren en dit zelf kan gebruiken om hem andere oefeningen aan te leren.

Locatie: Hondenschool Ter Aar (adres)

Startdata cursussen en workshops: Zie Agenda.

Inschrijven kan via het inschrijfformulier.

Vragen? Bel of mail ons voor overleg en/of informatie.

.

Overzicht socialisatie, opvoeding en gehoorzaamheid:

 • 0 tot 8 weken – Tot minimaal 8 weken is de hond nog bij de moeder.
 • Puppy cursus – vanaf 8 weken
  Je puppy is gearriveerd. Dit is een emotioneel moment voor je hondje. Weg van de vaste plek en zijn familie en in een nieuw huis. Geef hem een paar dagen om hiervan bij te komen voordat je naar de puppy-cursus komt.
 • Puber cursus – vanaf ca. 18 weken (ca. 5 maanden)
  Rond deze leeftijd begint de pubertijd bij honden en verandert hun kijk op de wereld. Sommige honden laten weinig verandering in hun gedrag zien en anderen kunnen hun begeleider behoorlijk frustreren. Ze (her)kennen geen enkele oefening meer en hierkomen wordt een uitdaging. De oefeningen worden verder uitgebreid en gestart met nieuwe oefeningen.
 • Basis cursus – vanaf ca. 7 maanden
  De Basis cursus kan na de Puber cursus gevolgd worden. Of als start voor de ‘nieuwkomers’.
 • Vervolg cursus – alle leeftijden
  Wil je daarna nog door om de puntjes op de i te zetten of bepaalde oefeningen uitbreiden of onderhouden?
  Tijdens de vervolg cursus wordt dat gecombineerd met vooral veel samenwerken (en fun).
 • De opvoedingscursussen worden meestal gegeven door Laura van der Meer