Veel gestelde vragen over de cursussen

 • FAQ: Mijn pup is nog niet volledig ingeënt, kan ik wel op cursus komen?
  Op hondenuitlaatplaatsen, waar je struikelt over de hondenpoep, loopt je hond het grootste risico op besmetting. Andere honden (en puppy’s) vormen ook een besmettingsrisico, maar bij socialiseren kom je nu eenmaal andere honden tegen. Meestal zijn deze goed ingeënt en in onze locatie ligt er geen poep. Besmetting met een ziekte is echter niet helemaal uit te sluiten, maar gelukkig zijn de meeste hondenziektes goed te behandelen. Daarentegen is een onvoldoende of verkeerde socialisatie meestal niet meer helemaal terug te draaien en kan je hond (angst)agressie naar mensen of honden gaan inzetten om de situatie te veranderen. Bij het ontbreken van een goede basis heeft jouw hond (en jij) er een hondenleven lang last van.
 • Mogen de puppy’s met elkaar spelen in een speelkwartier?
  Tijdens de les is er geen moment dat alle puppy’s tegelijk los zijn om te spelen. Wel wordt er onder begeleiding met twee honden even gespeeld. Daarbij krijg je toelichting over (spel)gedrag en kunnen we tijdig ingrijpen als het te veel van het goede wordt. Juist spelen moet een prettige ervaring zijn voor jouw puppy en niet dat de grootste over de kleinste heen walst.
 • Mag mijn partner/kind mee?
  Familieleden zijn welkom. Zij kunnen de lessen de lessen vanaf de zijkant volgen. Kinderen zijn ook welkom, zolang ze oud genoeg zijn om rustig de les bij te wonen zonder dat ze de honden afleiden. Vaak betrekt Service4Dogs de aanwezigen om ‘te assisteren’ bij de lessen door te helpen met materialen en/of oefeningen.
 • Waarom soms eerst een introductie-les?
  Naast de kennismaking willen wij kijken hoe jouw hond is en wat jullie samen al kennen en kunnen. Bij Service4Dogs geven wij in de cursussen veel informatie over hondengedrag en hondencommunicatie. Dat is niet op alle hondenscholen zo en soms is een korte ‘inhaal’ les nodig. Wij geven veel individuele aandacht en oefeningen in de cursus om het daarna verder op te pakken.
  Daarbij kijken wij in die eerste les naar het niveau van de hond. Sommige honden blijven lange puber, of zijn juist eerder volwassen en kunnen het best in een groep die bij ze past. Neem contact met ons op om de introductie-les te plannen.
 • Ik wil graag eerst een keer komen kijken. Kan dat?
  Ja, dat mag altijd. Graag wel eerst even contact opnemen, zodat wij weten dat je komt en we het hek kunnen opendoen.
  NB. Kijken mag bij alle basis-cursussen met uitzondering van de BAT-cursus! Bij de BAT-cursus kunnen de honden reageren op extra prikkels (bezoek) en wordt dit niet toegestaan.
 • Staat je vraag er niet tussen?
  Neem geheel vrijblijvend contact met ons op.