Indoor Puppycursus

(zomers koel en in de winter een verwarmde binnenruimte; buiten op het veld bij mooi weer)

Puppycursus volgen in Ter Aar? Service4Dogs zorgt voor een goede start

Wordt je binnenkort eigenaar van een prachtige pup en wil je direct goed van start? Schrijf je dan in voor de puppycursus bij Service4Dogs in Ter Aar. Er is misschien wel niets zo vertederend dan een nieuw pluizig familielid in de vorm van een puppy. Toch worden deze schattige kleine hondjes in een snel tempo groot. Om dit in goede banen te kunnen leiden ligt daar voor jou als eigenaar een belangrijke taak.
Honden kennen verschillende levensfasen. De socialisatiefase is zeer essentieel bij pups. Tot 12-16 weken is het van belang dat jouw puppy korte en vooral goede ervaringen heeft met vreemde honden, mensen, locaties en situaties. Hiermee creëer je een goede basis voor een stabiele pup.

De puppycursus bij Service4Dogs is geen standaard cursus. Er is veel individuele aandacht voor jou en je puppy en de unieke combinatie die jullie samen vormen. De theorie is tijdens de les en je krijgt uitleg over hondengedrag en hondencommunicatie. Ook tijdens de lessen wordt de nodige aandacht besteed aan waarom je hondje doet wat hij doet en hoe je daarmee om kan gaan (herkennen en ombuigen van gedrag).
De puppy-lessen bij Service4Dogs zijn vooral gericht op socialisatie en opvoeding en ook de eerste vragen over zindelijkheid, bijten, opspringen, etc.

De standaard oefeningen komen natuurlijk ook aan bod:

  • Wandelen zonder trekken
  • Hierkomen
  • Aandacht vragen van je pup
  • Oefeningen m.b.t. verzorging/dierenarts/trimmer.
  • Zit, Af, etc.

Daarnaast hebben wij veel onderdelen uit het andere aanbod in de puppy-cursus verwerkt, zoals: detectie voor puppy’s, hersenwerk, speuren, Balans & Coördinatie en nog veel meer. Zo krijgt jouw puppy een goede basis om op te groeien tot stabiele, sociale en blije hond.

Bij slecht weer trainen de pups altijd binnen en er zijn maximaal 6 puppy’s per cursus/instructeur.

Puppy instroom
De instroom is voor puppy’s die nog even moeten wachten totdat de cursus begint. Op de dinsdagavond kan je deelnemen om je pup vast te laten wennen aan de ruimte en om de instructeur te ontmoeten. Hiermee worden je eerste vragen beantwoord en krijg je tips voor je puppy mee. Inschrijven voor de eerste keer kan via het inschrijfformulier en voor de keren daarna (meestal max. 3x) kan je afspreken met de instructeur. Zie Agenda voor de tijden.

Wat leer je tijdens de puppycursus van Service4Dogs in Ter Aar?
Waar veel puppycursussen zich beperken bij het aanleren van de basiscommando’s, gaat Service4Dogs een stapje verder. Doordat we het welzijn van jouw pup hoog in het vaandel hebben staan, hebben we vanuit onze ruime ervaring nog een aantal bruikbare elementen toegevoegd die ook op latere leeftijd van de hond waardevol zijn.
Tijdens de lessen krijg je veel informatie over puppygedrag en wat je wel of juist niet kan doen met zo’n kleintje. Daarnaast veel uitleg en oefening om je pup een goede start te geven en anpuppycursustwoord op de meest voorkomende vragen: zindelijk maken, wat te doen bij het bijten in handen, etc. Wij raden aan gebruik te maken van de instroom als de cursus een paar weken later start dan dat je puppy in huis komt.
Naast socialiseren starten we ook met het aanleren van signalen (hierkomen, aandacht vragen) en wandelen zonder trekken. Ook de opvoeding (wat mag hij wel en liever niet) komt aan bod en aspecten uit de dierenartstraining (tandjes laten zien, etc.). Dit alles gebeurt ongedwongen en spelenderwijs. Jouw puppy is tenslotte nog jong en krijgt de ruimte om nog gewoon pup te zijn. Met maximaal 6 pups per cursus is er altijd voldoende aandacht voor jullie en hoef je niet te wachten tot een ander klaar is met een oefening. Daar de kleintjes zich nog niet lang kunnen concentreren is er veel aandacht voor uitleg en theorie afgewisseld met spelenderwijs ervaringen opdoen.
De Puppycursus is 8 praktijklessen van 45 min. incl. theorie. Bij slecht weer trainen de pups altijd binnen en er zijn maximaal 6 puppy’s per cursus/instructeur. Zo krijgt jouw puppy een goede basis om op te groeien tot stabiele, sociale en blije hond.

Is jouw hond ouder dan 5 maanden? Kijk dan bij de Puber- en basiscursus of overleg waar je het beste mee kan starten.

Startdata: Op de zondagochtend en dinsdagavond kan je instromen in het socialisatie klasje als de puppy-cursus nog niet is begonnen. Voor de startdata van de puppy-cursussen zie Agenda (kies evt. Puppy als zoekwoord bovenaan).

Inschrijven kan via het inschrijfformulier.

Vragen? Bel of mail ons voor overleg en/of informatie.
Heb je vragen over de inhoud van de cursus? Bel de kynologisch instructeur: Laura van der Meer op 06 16 74 86 34.
Overige vragen kan je stellen aan Yvonne Bonnet: 06 29 200 771 of per mail.

FAQ: Mijn pup is nog niet volledig ingeënt, kan ik wel op cursus komen?
Op hondenuitlaatplaatsen, waar je struikelt over de hondenpoep, loopt je hond het grootste risico op besmetting. Andere honden (en puppy’s) vormen ook een besmettingsrisico, maar bij socialiseren kom je nu eenmaal andere honden tegen. Meestal zijn deze goed ingeënt en in onze locatie ligt er geen poep. Besmetting met een ziekte is echter niet helemaal uit te sluiten, maar gelukkig zijn de meeste hondenziektes goed te behandelen. Daarentegen is een onvoldoende of verkeerde socialisatie meestal niet meer helemaal terug te draaien en kan je hond (angst)agressie naar mensen of honden gaan inzetten om de situatie te veranderen (zie ook de video hieronder). Bij het ontbreken van een goede basis heeft jouw hond (en jij) er een hondenleven lang last van.

Vergeet niet binnen 5 werkdagen het inschrijfgeld over te maken o.v.v. ‘Naam cursus + startdatum + jouw naam’ naar NL03SNSB0853759863 t.n.v. Service4Dogs. De inschrijving is definitief zodra de betaling binnen is (zie ook voorwaarden). Na betaling ontvang je een bevestiging en meer informatie.