Puber-, Basiscursus en Vervolg cursus

Vervolg op de Puppy-cursus

 • Puber cursus
  Na de Puppy cursus is jouw pup bijna 5 maanden en klaar voor de Basis/Puber cursus. Rond deze leeftijd gaan de pups de wereld anders bekijken. Nu is 85% van zijn hersenen ontwikkeld en alle (hopelijk goede) indrukken zijn opgeslagen. Vanaf deze leeftijd is niet alles vanzelf meer leuk en interessant en voorzichtigheid (of angst) wordt nu de eerste reactie op nieuwe dingen. Om ze door deze gevoelige periode heen te helpen krijgt dit in de cursus de nodige aandacht. Ook wat jij kan doen om je puber buiten de training te begeleiden.
  Bij honden van deze leeftijd hebben ook de hormonen veel invloed op hun gedrag. Reuen weten zich soms geen raad met hun lijf en teefjes kunnen spontaan van karakter veranderen. Voorkomen van ongewenst gedrag en een duidelijke, consequente houding van de begeleider helpen de puber door deze moeilijke periode. Gedurende deze cursus helpen wij om je hond deze periode op het spoor te houden.
  Deze cursus is 8 lessen van 45 min. De lessen zijn een mix van theorie en praktijk en er zijn maximaal 6 honden per cursus. Zo krijgt jouw puber een goede basis om op te groeien tot stabiele, sociale en blije hond.
 • Basis/pubercursus (ouder dan 6 maanden)
  Deze cursus gaat verder met de opvoeding en de honden leren nieuwe oefeningen. Deze cursus is ook geschikt voor mensen die met hun hond bij ons nog geen cursus hebben gevolgd of een herplaatser uit het asiel hebben. Elke combinatie wordt op zijn eigen niveau begeleid, ook als de pubertijd nog niet over is of de hond uit het buitenland komt. De Basiscursus is 8 lessen van 45 min (+ tijd voor vragen). De lessen zijn een mix van theorie en praktijk en er zijn maximaal 6 honden per cursus. Zo krijgt jouw hond voldoende aandacht en kunnen de oefeningen op maat worden aangeboden.
 • Vervolg (en fun) cursus (ouder dan 6 maanden)
  Wil je na de Basis cursus verder om oefeningen te onderhouden, dan kan dat in deze vervolg cursus. Deze cursus is vooral voor cursisten die bij ons de basis hebben gevolgd. Wil je instromen? Dan kan dat na 1 of 2 privé-lessen om onze manier van werken in de vingers te krijgen.
  De lessen zijn afwisselend op het veld en op locaties in de buurt (park, supermarkt, dorp, etc). Naast de opvoeding en gehoorzaamheid is er ruimte voor ‘fun’. Bij het fun-gedeelte gaat het vooral om het plezier van samenwerken. Wisselende elementen uit Sport & Spel, Balans & Coördinatie, Hersenwerk, Detectie, etc.Elke week anders en altijd op maat voor jou en jouw hond. Voor jong en oud en alle rassen zijn er leuke oefeningen om te doen voor een leven lang leren. De cursus heeft geen vast programma en duurt 8 lessen van 1 uur. Met maximaal 6 cursisten is er voldoende ruimte voor maatwerk.

Vragen? Bel of mail ons voor overleg en/of informatie.
Heb je vragen over de inhoud van de cursus? Bel de kynologisch instructeur: Laura van der Meer op 06 16 74 86 34.
Overige vragen kan je stellen aan Yvonne Bonnet: 06 29 200 771.

Startdata en kosten: Zie Agenda.

Inschrijven kan via het inschrijfformulier.

Vergeet niet binnen 5 werkdagen het inschrijfgeld over te maken o.v.v. ‘Naam cursus + startdatum + jouw naam’ naar NL03SNSB0853759863 t.n.v. Service4Dogs.
De inschrijving is definitief zodra de betaling binnen is (zie ook voorwaarden). Na betaling ontvang je een bevestiging en meer informatie.