Welk voertje kan je gebruiken bij de training?

hondenkoekjesNaar aanleiding van het gratis stappenplan voor vuurwerktraining kreeg ik een aantal vragen over welk voertje je kan gebruiken bij het oefenen. Eigenlijk is het antwoord heel eenvoudig: dat wat jouw hond echt lekker vindt.

In rustige omstandigheden kom je vaak nog wel weg met normaal voer of van die witte biscuit koekjes. Voor spannende situaties geeft dit vaak niet voldoende motivatie. Probeer iets te vinden waar jouw hond helemaal voor gaat en dit kan je vooraf vast testen.

trainingsvoertjesWat vindt jouw hond echt lekker?

Neem twee verschillende soorten en kijk welke hij het eerst pakt uit je hand of van de grond. Dit herhaal je met die hij het eerste pakte + een nieuw soort. Hij mag dus elke keer kiezen en uiteindelijk zie je welke de aller allerlekkerste is. Bijvoorbeeld: gewoon voertje vs Frolic, Frolic vs penssnoepje, Frolic vs gerookte kip, gerookte kip vs Rodi-worst, Rodi-worst vs frikandel, frikandel vs gedroogde long, etc.

Probeer ook iets anders dan de standaard beloning

hondenworstDenk ook buiten de gewone kaders. Het gaat er om dat jouw hond vindt dat iets echt de moeite waard is en dat kan je verrassen. Ik ken een Labrador die gek is op komkommer, een Teckel die helemaal gaat voor een stukje bifi-worst en die van ons kwijlt bij een stukje gerookte makreel. Dat laatste is leuk om te weten, maar is niet handig in een jaszak. Dan gaat de tweede op de lijst (gedroogde long) mee naar buiten.

Neem het mee

Heb je het lekkers gevonden? Zorg dan dat je het straks bij de hand hebt als je gaat oefenen. Tip: stop ook iets in je jaszak voor als je buiten loopt. Het knallen is op sommige plekken al begonnen en dan kan je meteen de Knal = brokje toepassen. Vergeet niet eerst het woord ‘Knal of Boem’ te zeggen en dan het brokje.
Een knal levert altijd wat lekkers op! In het begin kan je daar best mee overdrijven. Als hij ze nog aanpakt weet je dat hij niet in overlevingsstand zit én eten geeft altijd een positieve emotie.

Stappenplan vuurwerktraining

Stappenplan vuurwerktraining

Wil jij ook het gratis stappenplan voor vuurwerk? Je kan het stappenplan vuurwerk hier downloaden.