Nog 100 dagen – Dan begint het vuurwerk alweer

Is jouw hond er klaar voor? Voor het vuurwerk bedoel ik. Sommige honden geven geen krimp, maar de meeste honden worden niet echt blij van de knallen. Wil je nog gaan trainen om het voor jouw hond wat minder erg te maken? Wacht dan niet te lang, want over 100 dagen begint het geknal alweer.

Wil je nu al aan de slag?

Op de website staat vanaf nu een gratis trainingsplan om mee te beginnen. Het zijn algemene stappen en de snelheid van trainen is helemaal afhankelijk van het gedrag van je hond. Vindt hij het erg spannend, dan weer een stapje minder totdat jouw hond aangeeft dat hij een stapje meer kan hebben.
>> Download hier het gratis stappenplan

Zet zijn neus aan het werk
Als je hond nog bereikbaar is als er knallen zijn (nog niet heel erg angstig) dan is soms afleiding voldoende om de impact van de knallen wat te verminderen. Het is handig als je hond ‘het spelletje’ al snapt en je dat niet op het laatste moment hoeft uit te proberen.

Hersenwerk is altijd prima (voorzichtig zoeken), maar je kan ook kiezen voor een variant die iets meer lawaai maakt. Dat is dan geen hersenwerk en meer het echte sloopwerk ;-). Het is fijn als hij het snapt voordat het echt nodig is en je kan het nu al af en toe aanbieden en het een (andere) naam geven dan die je gebruikt voor hersenwerk.

Anti-vuurwerk Doe Doos
Sommige kennen de Doe Doos al en voor degene die het nog niet kennen staat de handleiding online: Anti-vuurwerk-Doe-Doos oftewel het vuurwerkpakket voor je hond.

Voor ‘de 20-klapper’ kan je nu vast beginnen met het verzamelen van materiaal. Dat krijg je meestal in een week niet bij elkaar gespaard.

Heel veel plezier met de Anti-vuurwerk-Doe-Doos en/of veel succes met het oefenen bij het stappenplan!

#Helpjehond